Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών και στο Βόλο – Πηγή: Εφημερίδα «Θεσσαλία»

Η βούληση υπάρχει εδώ και μια δεκαετία, η θεσμοθέτηση έγινε πριν από πέντε χρόνια, αλλά επί του πρακτέου δεν δρομολογήθηκε τίποτα. Τα πολύπαθα Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών δεν έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα και ο Δήμος Βόλου, μετά τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Μαρκοπούλου, αποφασίζει να χωροθετήσει στον «Κούκο» αποτεφρωτήρα για να λύσει ένα οξυμμένο κοινωνικό πρόβλημα,  που αντιμετωπίζουν κυρίως αλλοδαποί και αλλόθρησκο ενώ η Διεύθυνση Κοιμητηρίου έχει δεχτεί αιτήματα και από δημότες του Βόλου. «Είναι θέμα πολιτισμού» σημειώνουν στελέχη της Δημοτικής Αρχής, που έχουν εξετάσει την δημιουργία αποτεφρωτηρίου σε υφιστάμενο κτίριο του «Κούκου» και συγκεκριμένα στον χώρο του σκευοφυλακίου.

Π. Σκοτινιώτης: Για όλους και για όλα…Συνέντευξη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ (19.2.2012) και στον Αντ. Τσελέντη


- … ερχόμενος για τη συνέντευξη αναλογιζόμουν ποιο μπορεί να είναι το μέλλον της πόλης  και η συμβολή του Δήμου, όταν η κεντρική εξουσία, λόγω μνημονίου  κόβει 450 εκατ. ευρώ και μετά τις   συζητήσεις για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας με την τρόικα, «κόβονται» άλλα 400 εκατομμύρια ευρώ. Με τα δεδομένα αυτά, τι κουράγιο μπορεί να έχει ένας Δήμαρχος για την πόλη του όταν ξεκινά τη μέρα του; Όλα τα παραπάνω σε μία στιγμή που είναι τοις πάσιν γνωστό,  ότι η Αυτοδιοίκηση είναι άμεσα εξαρτημένη από τους πόρους της κεντρικής εξουσίας σε ποσοστό 80% ;

Πολυεθνικό Καρναβάλι με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από επτά ευρωπαϊκές χώρες

Με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών από την Αγγλία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Ελλάδα, ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη 21 Φεβρουαρίου το «Καρναβάλι του Κόσμου 2012», μία πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου για τη δημιουργία διεθνούς καρναβαλικού θεσμού, με στόχο να επαναληφθεί και τα επόμενα έτη. Σε μία δύσκολη περίοδο που διανύει η ελληνική κοινωνία, στόχος του Δήμου Βόλου είναι να παρουσιάσει ένα σύνολο εκδηλώσεων που θα δώσουν μια νότα χαράς και αισιοδοξίας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.
Το «Καρναβάλι του Κόσμου 2012» θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: