Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ξεκίνησαν τα σεμινάρια Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Δήμου Βόλου

Με τη συμμετοχή 110 σπουδαστών κάθε ηλικίας, εθνικής προέλευσης και μόρφωσης, ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα η λειτουργία των πρώτων τμημάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Δήμου Βόλου. Τα προγράμματα υλοποιούνται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι εντελώς δωρεάν για τους συμμετέχοντες.
Στην παρούσα φάση πραγματοποιούνται επιμορφωτικά σεμινάρια Πληροφορικής, Αγγλικών και Ιταλικών (από δυο τμήματα), ωστόσο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τμήματα και σε άλλα θεματικά αντικείμενα, καθώς ο Δήμος Βόλου έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει τουλάχιστον ογδόντα προγράμματα μέχρι το 2015.  
Στην έναρξη λειτουργίας των πρώτων τμημάτων, στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου (Ζάχου – Επτά Πλατανίων), βρέθηκε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ.Δημήτρης Δερβένης, ο οποίος, αφού ευχήθηκε στους σπουδαστές καλό ξεκίνημα, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή Βόλου στην υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό, σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, να δίνεται η δυνατότητα σε  εργαζόμενους, άνεργους, γονείς, μετανάστες, άτομα ειδικών κοινωνικών ομάδων, να επιμορφωθούν εντελώς δωρεάν στα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν» τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «η δράση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Δήμος Βόλου, σε συνεργασία και με άλλους τοπικούς φορείς, με στόχο την υλοποίηση ενός Τοπικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση». 
Σε συνομιλία τους με τον κ.Δερβένη οι σπουδαστές εξήγησαν ότι επιδίωξαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια που θα τους βοηθήσουν στην εξεύρεση εργασίας. Ο Αντιδήμαρχος σημείωσε ότι στόχος του Δήμου Βόλου είναι να ωφεληθούν από τα συγκεκριμένα προγράμματα όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες του Δήμου, γι’ αυτό από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τμήματα, εκτός από την πόλη του Βόλου, και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες, όπως η Αγριά, η Ν. Αγχίαλος και η Πορταριά. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι που δεν εντάχθηκαν σε κάποιο πρόγραμμα στην παρούσα φάση, θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν από το Σεπτέμβριο, οπότε αναμένεται να έχουν εγκριθεί περισσότερα προγράμματα και θα υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής θεματικών αντικειμένων. Οι υπεύθυνοι του Γραφείου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου ήδη επεξεργάζονται το σχεδιασμό νέων προγραμμάτων, τα οποία θα έχουν άμεση συνάφεια με την παραγωγική και πολιτιστική φυσιογνωμία της περιοχής, με σκοπό να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανάγκες των πολιτών. 
Να σημειωθεί ότι στα τρέχοντα προγράμματα διδάσκουν οι: Τσιαγκλιώτης Γιώργος και Αλίμηση Ρενέ (Πληροφορική), Τσιάτσιου Αποστολία και Λεμονή Γαρυφαλλιά (Αγγλικά), Κακοτρίχη Ευαγγελία και Λάσκου Θεοδώρα (Ιταλικά). Επισημαίνεται, τέλος, ότι η υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: