Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Επιλογή Ευθύνης: «Δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί»

Η δημοτική αρχή, κάτω από το βάρος της καθολικής κατακραυγής για το μεγάλο φιάσκο με το νερό, κατέφυγε σήμερα σε μια συνέντευξη-παρωδία, στην απελπισμένη προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να αποσείσει τις μεγάλες ευθύνες της για την πρωτοφανή δοκιμασία που υφίστανται επί τόσες μέρες οι συμπολίτες μας.  
Το μόνο όμως που πέτυχαν με τη  συνέντευξη αυτή, είναι να καταλάβουν και οι πλέον ανυποψίαστοι ότι όλες αυτές τις μέρες  δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αποδεικνύεται πως δεν έχουν κανένα ενδοιασμό. Ότι με την ίδια ευκολία λένε και κάνουν τα πάντα και το αντίθετό τους. Χωρίς να δεσμεύονται απ’ ό,τι είπαν και απ’ ό,τι έκαναν.
Επειδή όμως η ταλαιπωρία του κόσμου συνεχίζεται, ας αφήσουν τις συνεντεύξεις, το αδιάκοπο ραδιοτηλεοπτικό παραλήρημα και «τον Θεό και τη φύση» που, κατά τον κ. Θεοδώρου, φταίνε για ό,τι μας συμβαίνει,  και ας καταπιαστούν επιτέλους σοβαρά, έστω και καθυστερημένα, με την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε. Εμπιστευόμενοι το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ, που στο παρελθόν αντιμετώπισε πιο ακραίες καταστάσεις με απολύτως αποτελεσματικό τρόπο. Αλλά και αξιοποιώντας την έγκυρη επιστημονική γνώμη του ΤΕΕ, που άλλωστε αποτελεί τον τεχνικό σύμβουλο της πολιτείας. 

Επιλογή Ευθύνης: Η ΔΕΥΑΜΒ βρίσκεται σε χέρια άσχετων και ανεύθυνων ανθρώπων

Σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του Δήμου Βόλου για το θέμα του νερού, από την παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Σεβόμενοι τη δοκιμασία που επί τόσες μέρες βιώνουν οι συμπολίτες μας από την έλλειψη του νερού, αλλά και από την έλλειψη σχεδίου και αποτελεσματικότητας στην  αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η χιονόπτωση, θα παρακάμψουμε, σε αυτή τη φάση, το μείζον πολιτικό ζήτημα που δημιουργεί το μεγαλοπρεπές άδειασμα του Δήμου Βόλου στον άλλο του εαυτό, δηλαδή τη  ΔΕΥΑΜΒ. Οι εσωτερικοί διαγκωνισμοί  και το παιγνίδι της μετάθεσης ευθυνών αποτελούν,  άλλωστε, συνήθη πρακτική σε όλα τα κλειστά, αυταρχικά και αδιαφανή συστήματα εξουσίας. Περιοριζόμενοι λοιπόν στο θέμα του νερού, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του Δήμου Βόλου αντί να απαντάει, με αυτοκριτικό πνεύμα,  στα εύλογα ερωτήματα που έχουν τεθεί και να δίνει λύση στο πρόβλημα, δημιουργεί νέα και πιο σοβαρά ερωτήματα. Και, το κυριότερο, προκαλεί έντονη ανησυχία, αφού για πρώτη φορά γίνεται ευθέως λόγος για μέτρα, ώστε «να αποτρέψουμε κίνδυνο ολικής καταστροφής  του δικτύου»! Αλλά και ότι η πόλη θα υφίσταται τη δοκιμασία αυτή όχι για κάποιες ακόμη ώρες, αλλά  «για λίγα 24ωρα ακόμη»!