Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Κέρδισε τους Βολιώτες η Μετροπόλιταν Όπερα Νέας Υόρκης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Δήμου Βόλου με τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, για την απευθείας μετάδοση έργων της Όπερας, που εξασφάλισε για την Ελλάδα και την Κύπρο ο Όμιλος Αντέννα. Το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων "The MET live in HD" στο Βόλο, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή με την Τραβιάτα του Βέρντι, έδωσε τη μοναδική ευκαιρία στους Βολιώτες θεατές να παρακολουθήσουν σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας και ταυτόχρονα με το κοινό της Νέας Υόρκης επιλεγμένες παραγωγές του προγράμματος παραστάσεων της MET.

Εργασίες κοπής των χόρτων και νέες φυτεύσεις

Ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς η κοπή των χόρτων σε όλες τις περιοχές του ενιαίου Δήμου Βόλου, από συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία φύτευσης νέων δέντρων στο πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά το Πάσχα συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου πραγματοποίησαν επεμβάσεις για τον καθαρισμό των χόρτων στις Δημοτικές Ενότητες Νέας Αγχιάλου, Αγριάς, Πορταριάς και Νέας Ιωνίας, υπό την επίβλεψη και των τοπικών Αντιδημάρχων, ενώ από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε και η κοπή των χόρτων εντός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου.

Εργασίες αποκατάστασης των δρόμων από τη ΔΕΥΑΜΒ

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης τομών στους δρόμους από έργα της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς υπογράφηκε η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου και Πρόεδρο του Δ.Σ. της Επιχείρησης κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Α. Καμπύλης και ΣΙΑ Ο.Ε.» που ανέλαβε την εκτέλεσή τους. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 68.634,00 ευρώ και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από πόρους της ΔΕΥΑΜΒ.

Στον ΕΟΠΥΥ παραπέμπει ο ΟΓΑ για τις οφειλές προς το Γηροκομείο Βόλου

Διευκρινίσεις για τις οφειλές του ΟΓΑ προς το Γηροκομείο Βόλου και τον τρόπο αποπληρωμής τους, παρέχει η Διοίκηση του Οργανισμού με έγγραφό της προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έπειτα από σχετική παρέμβαση του Δήμου Βόλου. Όπως είναι γνωστό, στηρίζοντας τα αιτήματα του Γηροκομείου, η Δημοτική Αρχή Βόλου απέστειλε προς μηνός έγγραφο στους συναρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την άμεση καταβολή των οφειλομένων -από το 2007- εκκαθαρίσεων, των καθυστερημένων νοσηλίων του 2011 από τον ΟΓΑ, καθώς και την απόδοση  των καθυστερημένων οφειλών για νοσήλια του 2011, από το ΙΚΑ.

Δωρεάν γεύμα από το ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου στο Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες»

Στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου του και επιθυμώντας να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του σε άλλα ιδρύματα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Βόλου, θα παραθέσει ένα πλήρες γεύμα στο Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες», την ερχόμενη Πέμπτη 26 Απριλίου. «Πρόκειται για μια πράξη που ελπίζουμε ότι θα βρει μιμητές, καθώς τόσο το συγκεκριμένο Ίδρυμα όσο και άλλες δομές και φορείς κοινωνικής προστασίας παιδιών με ειδικές ανάγκες, έχουν τεράστιες ανάγκες», τονίζει σχετικά ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ. Παντσάς.