Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, η πόλη θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες

Το παραμύθι με τον δράκο δεν πουλάει πλέον εισιτήρια
                                                                                                                                    της Νατάσας Οικονόμου*

Με ολοένα και πιο απροκάλυπτη την ολοκληρωτική αντίληψη και την καθεστωτική συμπεριφορά και με το «αξίωμα» ότι νόμος είναι η δική τους βούληση και όποιος δεν είναι μαζί τους είναι απέναντι στην πόλη, οι διοικούντες τον Δήμο εξωθούν πλέον στα άκρα την κατάσταση στην τοπική κοινωνία.
Με απόλυτα ισοπεδωτικό και ακραία διχαστικό και μισαλλόδοξο λόγο, με συκοφαντίες, ύβρεις, απειλές και χυδαίες επιθέσεις, πλάθοντας συνωμοσιολογικά σενάρια και κατασκευάζοντας φανταστικούς εχθρούς, προσπαθούν να καλύψουν την αδιαφορία τους και την παντελή έλλειψη σχεδίου για τα πραγματικά ζητήματα της πόλης, να γαντζωθούν στην εξουσία και να επιβάλουν τον φόβο και τη σιωπή.
Οι αντιπολιτεύσεις, τα Τοπικά Συμβούλια, οι υπάλληλοι του Δήμου, απλοί πολίτες, κοινωνικοί φορείς, επαγγελματίες, η Αποκεντρωμένη, η Περιφέρεια, το ΤΕΕ, ο ΟΛΒ, βουλευτές, η αστυνομία, ο δικηγορικός σύλλογος, ακόμα και δικαστικοί, έχουν δεχτεί τα αήθη πυρά τους. Κάθε έννοια κοινωνικού διαλόγου και δημοκρατικής πολιτικής αντιπαράθεσης έχει χαθεί και τη θέση της έχουν πάρει οι τσαμπουκάδες, οι «βεντέτες», οι εκφοβισμοί και οι μηνύσεις.