Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Υπεγράφη η σύμβαση για την ολοκλήρωση των εργασιών στο ιστορικό ξενοδοχείο της Πορταριάς “Θεοξένεια”

Υπεγράφη σήμερα η συμπληρωματική σύμβαση  για την ολοκλήρωση των εργασιών  στο ιστορικό ξενοδοχείο της Πορταριάς “Θεοξένεια”, ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας «Ξενοδοχειακές και Τουριστικές  Επιχειρήσεις ΠΗΝΕΙΟΣ Α.Ε» κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη.  Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς αντιμετωπίζεται πλέον μια μακρόχρονη εκκρεμότητα και ανοίγει ο δρόμος για να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση ενός κτιρίου που αποτελεί κόσμημα των αρχών του περασμένου αιώνα και ξεκίνησε με πρωτοβουλία του τέως Δήμου Πορταριάς. Παράλληλα, ο Δήμος Βόλου θα αποκτήσει ένα ακόμη ξενοδοχειακό συγκρότημα υψηλής ποιότητας, που θα αναβαθμίσει τουριστικά την περιοχή και θα συμβάλει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την τοπική οικονομία.

Η ΔΕΥΑΜΒ εκπαιδεύει τους μαθητές σε θέματα ορθής διαχείρισης και εξοικονόμησης του νερού

Πρόγραμμα για την ορθή χρήση του νερού στην οικιακή κατανάλωση, με σκοπό την εμπέδωση της παραδοχής ότι πρόκειται για ένα σημαντικό αγαθό που αποτελεί πηγή ζωής για όλους, πρόκειται να υλοποιήσει η ΔΕΥΑΜΒ σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε συναντήσεις μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με τους Σχολικούς Συμβούλους της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει ήδη συμφωνηθεί ένα πρώτο σχέδιο εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο “Εξοικονομώ το νερό, προστατεύω τη ζωή”.

Συνεργασία Δήμου Βόλου - Πυροσβεστικής για την Κουμουνδούρου

Ο Δήμος Βόλου εξετάζει την πρόταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιθυμεί, για την ασφάλεια στις μετακινήσεις των οχημάτων της και την έγκαιρη μετάβαση στα σημεία όπου ξεσπούν φωτιές, να χρησιμοποιείται η οδός Γαμβέτα αντί της οδού Κουμουνδούρου. Η  χρησιμοποίηση της οδού Γαμβέτα θα γίνει με την προϋπόθεση της απαγόρευσης στάθμευσης οχημάτων επί της συγκεκριμένης οδού, προκειμένου να διέρχονται ανεμπόδιστα όλα τα οχήματα της Πυροσβεστικής. Η Διεύθυνση  Βιώσιμης κινητικότητας εξετάζει με τους συγκοινωνιολόγους της, το ζήτημα, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι μετά από καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε, θα πρέπει να καταργηθούν 30 θέσεις στάθμευσης.

Χριστούγεννα για όλους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Δεν έχει προηγούμενο η φετινή κινητοποίηση επιχειρήσεων και πολιτών για την υποστήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Βόλου ενόψει των Χριστουγέννων, καθώς συνεχίζεται καθημερινά με αμείωτους  ρυθμούς η ενίσχυσή του με είδη μακράς συντηρήσεως. Δυναμικά συμμετέχουν φέτος στην προσπάθεια οι ιδιοκτήτες 40 φούρνων, οι οποίοι, εκτός από αρτοσκευάσματα, προσφέρουν επίσης καφέδες και γλυκά για 500 οικογένειες της πόλης, κάνοντας έτσι πράξη το σύνθημα «γιορτές για όλους». Συγκινητική, εξάλλου, είναι τη φετινή χρονιά και η ανταπόκριση των μαθητών.

Η παράσταση “Ο Χριστός στο Κάστρο” ανεβαίνει στην Αγριά

Την παράσταση “Ο Χριστός στο Κάστρο”, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δακτυλά, παρουσιάζει σήμερα στην Αγριά το Θεατρικό Εργαστήρι του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου “Ο Βόλος γιορτάΖΕΙ”. Η παράσταση θα δοθεί αύριο Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο Γεωργιάδειο Δημοτικό Σχολείο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και παρουσιάζεται για έβδομη συνεχή χρονιά, επιβεβαιώνοντας την αγάπη μικρών και μεγάλων στο διαχρονικό λόγο του Παπαδιαμάντη.