Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ενημέρωση για θέματα αντισεισμικής προστασίας

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Σεισμός και Μέτρα Προστασίας» συνδιοργάνωσαν σήμερα στο Δημαρχείο Βόλου ο Ο.Α.Σ.Π. και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας. Επιστημονικό κλιμάκιο του Ο.Α.Σ.Π. αποτελούμενο από τον κ.Πλ. Κέρπελη, Πολιτικό Μηχανικό-Προϊστάμενο Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας, τον Δρ. Βασ. Μώκο, Πολ. Μηχανικό και τον κ.Παν. Παπαδάκη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, παρουσίασε σε Διευθυντές Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και σε εκπροσώπους φορέων Πολιτικής Προστασίας, εισηγήσεις για τις επιπτώσεις του σεισμού στο δομημένο περιβάλλον, τα μέτρα αυτοπροστασίας και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης – ασκήσεις ετοιμότητας.

Εθελοντές συμμετέχουν στον σχεδιασμό για τη λειτουργία του Μουσείου Πόλης

Συνάντηση εθελοντών οι οποίοι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν το έργο του Δήμου Βόλου στον κοινωνικό και στον πολιτιστικό τομέα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο κτήριο Σπίρερ. Η συνάντηση προέκυψε μετά από τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Παρέμβασης, Παιδείας και Πολιτισμού. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η δημιουργία ομάδας που θα βοηθήσει να υλοποιηθεί ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με σκοπό την υποστήριξη της λειτουργίας του Μουσείου Πόλης.

Κατεδάφιση κτιρίου δίνει ανάσα στην περιοχή του Αναύρου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κατεδάφιση παλαιάς οικίας στην διασταύρωση της οδού Γαλλίας και του παρόχθιου δρόμου του Αναύρου (οδός Φιλιππίδη), στο πλαίσιο εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης σύμφωνα με το οποίο, ρυμοτομείται πλήρως το οικόπεδο αυτό, καθώς και όλα τα όμορα, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά το προβλεπόμενο πλάτος της παρόχθιας οδού Φιλιππίδη.

Νέες πινακίδες ρύθμισης της κυκλοφορίας στην Νέα Αγχίαλο

Μια μεγάλη και συστηματική παρέμβαση με αντικείμενο την τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, υλοποιεί από την προηγούμενη εβδομάδα το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου Βόλου, σε συνέχεια και της σχετικής δέσμευσης που ανέλαβε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε συναντήσεις που είχε με παράγοντες, φορείς και κατοίκους της περιοχής κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Δημοτική Ενότητα.