Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ενημερωτική εκδήλωση για τα προγράμματα Διά Βίου Μάθησης

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών, για τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, καθώς και τη σύνδεσή τους με την απασχόληση και τις αναπτυξιακές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, ο Δήμος Βόλου – Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Πολιτισμού, διοργανώνει εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Υπηρεσίας Καθαριότητας για αποξήλωση της παράνομης αφισοκόλλησης

Με συντονισμένες προσπάθειες συνεχίζεται η δράση που ξεκίνησε, το περασμένο Φθινόπωρο, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, για την απομάκρυνση της παράνομης αφισοκόλλησης από κοινόχρηστους χώρους, απαλλάσσοντας πολλές κεντρικές οδούς της πόλης από το άσχημο αυτό φαινόμενο. Η παράνομη αφισοκόλληση είναι ένα πρόβλημα που εντοπίζεται σε όλο το Δήμο, έντονα όμως εμφανίζεται κυρίως σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και Ν. Ιωνίας, και μάλιστα, περισσότερο στην περιοχή του Βόλου.

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση για το έργο ανέγερσης του 5ου νηπιαγωγείου Βόλου στο Καραγάτς

Τους όρους διακήρυξης για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του 5ου Νηπιαγωγείου Βόλου, στη συμβολή των οδών Ογλ και Εθνικής Αντιστάσεως, ενέκρινε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου στη σημερινή συνεδρίαση της. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.170.000 ευρώ και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Η μελέτη, την οποία εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, είχε παρουσιαστεί κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει πριν το τέλος του 2015.

Οπτικοακουστική αφήγηση για επιλεγμένα σημεία του Βόλου

Ξεκίνησε η εφαρμογή του Antipolis QR project με τη τοποθέτηση της πρώτης σήμανσης στη πλατεία Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα προωθημένο πρόγραμμα με σκοπό την παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες για επιλεγμένα σημεία της πόλης, μέσα από την ανάπτυξη εξελιγμένων τεχνολογικών εφαρμογών (QR codes) και τη χρήση έξυπνων συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Τα QR codes (Quick Response) τοποθετούνται σε κομβικά ιστορικά σημεία της πόλης, ώστε ο περιπατητής να μπορεί να τα σκανάρει με την τηλεφωνική συσκευή του και αυτομάτως να λαμβάνει μια μικρή οπτικοακουστική αφήγηση βασισμένη στην ιστορική μνήμη του συγκεκριμένου σημείου.

Παράταση υποβολής αιτήσεων από ανέργους για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή ανέργων σε πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των Τοπικών Σχεδίων Απασχόλησης (ΤοπΣΑ) και υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Βόλου με συντονιστή την ΑΝΕΒΟ Α.Ε. Συγκεκριμένα, η αναπτυξιακή σύμπραξη«ΤοπΣΑ Βόλου», που υλοποιεί την Πράξη «+ΕΡΓΑΣΙΕΣ – Τοπικές Πρωτοβουλίες για νέες Ευκαιρίες Απασχόλησης στο Βόλο», στο πλαίσιο των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤοπΣΑ), ανακοινώνει πως οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014.

Ηλ.Ξηρακιάς: Η λειτουργία των λαϊκών αγορών δεν θα επιβαρύνει την καθαριότητα της πόλης

Αποφασισμένη να εφαρμόσει την Κανονιστική Απόφαση για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών σε ό,τι αφορά την καθαριότητα της πόλης, είναι η Δημοτική Αρχή Βόλου, όπως τονίστηκε στην πρόσφατη συνάντηση των Αντιδημάρχων Ηλία Ξηρακιά και Δημήτρη Δερβένη με εκπροσώπους των τριών Συλλόγων επαγγελματιών και παραγωγών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που προκύπτουν από το νέο νόμο σχετικά με τον καθορισμό του ημερήσιου τέλους που θα καταβάλλουν οι δικαιούχοι. Ωστόσο, προέκυψαν διαφωνίες τόσο για το ύψος του ημερήσιου τέλους, όσο και για τον τρόπο καταβολής του από τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών.