Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Παρουσιάστηκε η α΄φάση της μελέτης για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ν.Αγχιάλου

Την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για την αναθεώρηση και επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Νέας Αγχιάλου, σηματοδότησε η σημερινή παρουσίαση στοιχείων της α΄φάσης της μελέτης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο Νέας Αγχιάλου, παρουσία του Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη και με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου και φορέων της περιοχής.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου για τη συγκρότηση τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Σε συμφωνία για τη συγκρότηση Τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΔΙ.Κ.Α.), με σκοπό τη στήριξη των οικονομικά και κοινωνικά πιο αδύναμων συμπολιτών, αναμένεται να καταλήξουν οι εκπρόσωποι των φορέων της πόλης, κατά την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Βόλου που συγκαλείται ειδικά για το σκοπό αυτό. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, και είναι ανοιχτή και σε κάθε φορέα που θα ήθελε να συμμετάσχει, καθώς πρόκειται για το κορυφαίο κοινωνικό πρόβλημα της εποχής.

Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS) για τη λειτουργική αναβάθμιση της ΔΕΥΑΜΒ

Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη όσον αφορά την οργάνωση και τη λειτουργία του έργου της ΔΕΥΑΜΒ αποτελεί η απόκτηση ενός σύγχρονου και εξειδικευμένου διαχειριστικού εργαλείου (γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών - G.I.S.), που θα βελτιώσει τη διαφάνεια, θα διευκολύνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση του καθημερινού έργου της Επιχείρησης, ενώ, σε συνδυασμό με τη νέα ιστοσελίδα που θα σχεδιασθεί, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την υλοποίηση του αιτήματος του ή της βλάβης που έχει υποδείξει στη ΔΕΥΑΜΒ.

Έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων συντροφιάς

Εντατικοί είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας σε πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές, για την τήρηση της νομοθεσίας, σύμφωνα με τον νόμο 4039/12, σχετικά με τα ζώα συντροφιάς. Οι έλεγχοι γίνονται σε ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα και σε αρκετές περιπτώσεις διενεργούνται από μικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι κυριότερες παραβάσεις που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια των ελέγχων είναι: