Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Λ. Μαυρογιάννης: Όταν δεν γνωρίζεις τα προβλήματα της πόλης …

Σε απάντηση δελτίου τύπου του υποψηφίου Δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου που αφορά το θέμα αποκατάστασης βλάβης στον καταθλιπτικό αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ έξω από τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Λεωνίδας Μαυρογιάννης επισημαίνει τα ακόλουθα: «Ο κ. Μπέος, περαστικός προφανώς για Αθήνα, είδε στα φανάρια του Βιολογικού στη «Μπουρμπουλήθρα» τον πίδακα νερού και μηχανήματα να εργάζονται και νόμισε ότι έβλεπε μια συνήθη εικόνα βλάβης αγωγού ύδρευσης.
Δεν φαντάστηκε, φυσικά, αλλά ούτε και φρόντισε να ενημερωθεί ότι πρόκειται για την τελική φάση της αποκατάστασης βλάβης του αγωγού που μεταφέρει το νερό των επεξεργασμένων λυμάτων στη θάλασσα, στο Αγκίστρι. Ο πίδακας δε που είδε, είναι τα υπόγεια υφάλμυρα νερά της περιοχής που έβγαζαν με δύναμη έξω, από την τάφρο εργασίας, οι ηλεκτρικές αντλίες του αναδόχου για να μπορέσει να αποκαταστήσει τη βλάβη του άδειου αγωγού. Για όσους γνωρίζουν είναι τόσα τα υπόγεια νερά της περιοχής που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της πόλης αλλά δυστυχώς είναι υφάλμυρα».

ΕΔΕΥΑ: Να μειωθεί το τιμολόγιο της Δ.Ε.Η. για τις εγκαταστάσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης - Αποχέτευσης


Τη μεγάλη και άδικη επιβάρυνση που δέχονται οι Δ.Ε.Υ.Α. όλης της χώρας στα λειτουργικά τους έξοδα εξαιτίας του υψηλού τιμολογίου της Δ.Ε.Η. που ισχύει  γι’ αυτές, επαναφέρει η Ένωση των Δ.Ε.Υ.Α με υπόμνημα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ.Ιωάννη Μανιάτη που υπογράφει ο Πρόεδρος της Ένωσης και Δήμαρχος Ρεθύμνης κ.Γιώργης Μαρινάκης. Η Ένωση των Δ.Ε.Υ.Α, συγκεκριμένα, ζητεί την αλλαγή του τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας για μεν τις υδρογεωτρήσεις και τα αντλιοστάσια ύδρευσης από γενικής χρήσης σε τιμολόγιο αποστράγγισης - άρδευσης αγροτικής χρήσης  για τη χαμηλή τάση και βιομηχανικό για την μέση τάση, για δε τους βιολογικούς καθαρισμούς, αντλιοστάσια αποχέτευσης και αφαλάτωσης από τιμολόγιο γενικής χρήσης σε τιμολόγιο βιομηχανικής χρήσης.

Ημερίδα της “Πρωτοβουλίας των 5” στην Αθήνα με θέμα «Νέες Πόλεις, Νέα Αυτοδιοίκηση»

Την πέμπτη και τελευταία δημόσια εκδήλωσή της με θέμα «Νέες Πόλεις, Νέα Αυτοδιοίκηση», θα πραγματοποιήσει η «Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων» αύριο Τετάρτη  12 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στην Αθήνα (αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη). Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η στρατηγική κατεύθυνση της «Πρωτοβουλίας των 5» από τους Δημάρχους που τη συγκροτούν: Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, Πατρέων Γιάννη Δημαρά, Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και Ιωαννιτών Φίλιππο Φίλιο.