Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

"Ναι σε μία μεγάλη αυτοδιοικητική συμμαχία" (συνέντευξη στη "Θεσσαλία", 18/7/2010)

Για μένα δεν αποτελεί αυτοσκοπό το να γίνω Δήμαρχος. Ξέρω άλλωστε πολύ καλά τι «βουνό» από προβλήματα θα συναντήσουμε. Είμαι όμως έτοιμος να μπω σ’ αυτήν τη συναρπαστική περιπέτεια, αν όντως διαμορφωθεί τελικά γύρω από τη δική μου υποψηφιότητα μια μεγάλη αυτοδιοικητική συμμαχία των πιο δημιουργικών και αναγεννητικών δυνάμεων της τοπικής  κοινωνίας. Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του  στη «Θ» ο πρώην Νομάρχης κ.Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος επίσης επισημαίνει:
Η μεγάλη πρόκληση για μας είναι να διαχειριστούμε το Δήμο σε συνθήκες κρίσης, δίνοντας ελπίδα και προοπτική. Σ΄αυτή την εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Χρειάζονται και αυτοί που βλέπουν ότι με  το μνημόνιο η κυβέρνηση διεκπεραιώνει μια πολιτική εθνικής αναγκαιότητας και αυτοί που το αντιπαλεύουν με κάθε μέσο.
Ειδικά σ’ αυτές τις συνθήκες, αποτελεί  κορυφαία προτεραιότητα για το Δήμο Βόλου να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο τοπικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας.
Είναι απολύτως ώριμο να προχωρήσουμε στη συγκρότηση ενός ευρύτατου, πλειοψηφικού αυτοδιοικητικού σχήματος που θα αξιοποιεί δημιουργικά, στις νέες συνθήκες, τις καλύτερες παραδόσεις της Δημοκρατικής Συνεργασίας και θα στηρίζεται σ’ ένα ισχυρό κίνημα πόλης.  Πρέπει να αφήσουμε ζωτικό χώρο σε κάθε ενεργό πολίτη που αγαπάει την πόλη, σε κάθε πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών,  σε κάθε νέο άνθρωπο που ασφυκτιά από το σημερινό κομματικό και πολιτικό σύστημα.