Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Στοχοποιείται η εθελοντική προσφορά

Σε δήλωσή του για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου το ΤΕΕ Μαγνησίας και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας,  σχετικά με το θέμα ανάπλασης της πλατείας Πανεπιστημίου, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει τα ακόλουθα: 
«Πρόκειται για μηνυτήρια αναφορά που στρέφεται όχι κατά της Δημοτικής Αρχής αλλά κατά της εθελοντικής προσφοράς. Είναι θλιβερό για όσους πήραν αυτή την απόφαση, γιατί ουσιαστικά στοχοποιούν τον εθελοντισμό σε μια εποχή όπου τον έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Προκαλώ τους μηνυτές να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά και για την εθελοντική συμβολή πανεπιστημιακών καθηγητών στη διαμόρφωση της πρότασης για τη βιοκλιματική ανάπλαση του Παλαιού Λιμεναρχείου, όπως επίσης και για την εθελοντική συμβολή πανεπιστημιακών καθηγητών στη διαμόρφωση της πρότασης για την αξιοποίηση του οικοπέδου της «ΙΑΣΩΝ Α.Ε.», καθώς και σε πολλές ακόμη περιπτώσεις, ΠΑΝΤΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΜΟΙΒΗ.

Ξεκινά η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου στα Μελισσάτικα

Αρχίζουν άμεσα οι εργασίες ανέγερσης νέου διδακτηρίου για τη στέγαση του 7ου 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας στα Μελισσάτικα, καθώς υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΘΕΚΑΤ ΑΤΕ, που ανέλαβε την εκτέλεσή του.
Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 779.541,54 € (προϋπολογισμός μελέτης 1.670.000,00 €), είναι ενταγμένο στον άξονα Προτεραιότητας 4 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» του Ε.Π. «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.