Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Συμβολικό λουκέτο την Πέμπτη και στο Δήμο Βόλου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στους πόρους

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι Δήμοι της Μαγνησίας οι οποίοι συμμετέχουν αύριο Πέμπτη στην κινητοποίηση που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Θεσσαλίας ενόψει του εκτάκτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στις 30 Αυγούστου, αξιώνοντας να μπει φρένο στην οικονομική κατάρρευση των Δήμων, προς υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ν.Μόσχος: Μόνο ο Δήμος Βόλου έχει δεσμευτεί για την Πράξη Εφαρμογής της Αγ. Παρασκευής

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου στον ισχυρισμό του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Παρασκευής περί «γενικόλογων και αόριστων απαντήσεων του Δήμου» στα 8 ερωτήματα για το ζήτημα της Πράξης Εφαρμογής. «Οι απαντήσεις μας μπορεί να μην ικανοποιούν τον Σύλλογο, αλλά είναι συγκεκριμένες, έγγραφες και δεσμευτικές», τονίζει ο κ. Μόσχος επισημαίνοντας ότι, σε αντίθεση με το Δήμο Βόλου, κανένας άλλος φορέας δεν έχει απαντήσει και δεν έχει δεσμευτεί μέχρι στιγμής για τίποτα.

Αναγκαία η αποκατάσταση του οδικού δικτύου Βόλου – Πορταριάς

Την ανάγκη να επισπευσθούν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος του εθνικού δρόμου Βόλου – Πορταριάς επισημαίνει με επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας-Βορείων Σποράδων Αργ. Κοπάνα, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας Γ.Γκουντέλιας, με αφορμή τη διοργάνωση της 32ης Ανάβασης Πορταριάς στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ για την καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων σε ελαιοπαραγωγούς

Την έντονη διαμαρτυρία της Δημοτικής Αρχής Βόλου για την παρατεταμένη καθυστέρηση της καταβολής αποζημιώσεων στους αγρότες της περιοχής, για τις ζημιές που υπέστησαν από το φαινόμενο ακαρπίας της ελιάς «Άμφισσας» για το 2009, εκφράζει ο Αντιδήμαρχος Εμπορίου, Αγροτικής Ανάπτυξης Αλιείας και Δ.Ε. Βόλου και Νέας Αγχιάλου Π.Πελεκάνος με επιστολή του προς τον Διοικητή του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας.