Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Χαιρετισμός Δημάρχου Βόλου κατά την τελετή υποδοχής εκκλησιαστικών αντιπροσωπειών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο Βόλου η τελετή υποδοχής εκκλησιαστικών αντιπροσωπειών των Πατριαρχείων Μόσχας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και της Εκκλησίας της Κύπρου, που φιλοξενούνται στο Βόλο από τη Μητρόπολη Δημητριάδος και το Δήμο Βόλου, στο πλαίσιο Διορθόδοξης συνάντησης για τον Θρησκευτικό Τουρισμό.  Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε τα ακόλουθα:

«Βόλος - Δήμος με ταυτότητα», για το νέο ιστορικό κύκλο βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης

Στη φάση της κοινωνικής διαβούλευσης εισέρχεται η επεξεργασία του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Βόλου που εκπόνησε η Διεύθυνση Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών του Δήμου σε συνεργασία με τις άλλες Υπηρεσίες του Δήμου και τα νομικά του πρόσωπα, και εγκρίθηκε, καταρχήν, από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. – Δημοτικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση καταληψιών από κτίρια

Επιχείρηση για την απομάκρυνση οργανωμένων ομάδων που είχαν κάνει κατάληψη σε εγκαταλελειμμένα δημόσια και ιδιωτικά ακίνητα και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο σε τρία σημεία της πόλης, βρέθηκαν μπροστά σε οργανωμένες ομάδες που αναπτύσσουν παραβατική δραστηριότητα, «ρημάζοντας» δημόσιες υποδομές για να πάρουν το χαλκό και κυκλώματα επαιτείας που δραστηριοποιούνται στα φανάρια και έξω από κεντρικά κτίρια της πόλης.

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης Π. Μουτσινά - Π. Σκοτινιώτη

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Μαγνησίας της Δημοκρατικής Αριστεράς κ.Πάρις Μουτσινάς, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας της ΔΗΜ.ΑΡ. Π.Μαστρογιάννη. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Νέων Τεχνολογιών κ.Ν.Οικονόμου και o Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Φ.Λαμπρινίδης.

Π.Σκοτινιώτης: Το «μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου» υπηρετεί τον τουριστικό στόχο της περιοχής

Μια ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση που υπηρετεί τον κοινό στόχο του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας να αναδειχθεί η περιοχή σε τουριστικό προορισμό, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης το «μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου» που διοργανώνει η ΕΚΠΟΛ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου, διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Ο κ.Σκοτινιώτης παραβρέθηκε σήμερα, μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστό, στη μεγάλη πρόβα που έγινε στο χώρο της παραλίας και καλύφθηκε από τοπικά αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικά δίκτυα.