Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Μετά από μισό αιώνα, το Συμβούλιο της Ευρώπης ασχολήθηκε και πάλι με την Ελλάδα

Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ένας ευρωπαϊκός, ανεξάρτητος οργανισμός (δεν έχει σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση), που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατική ανάπτυξη και την πολιτιστική συνεργασία. Σε αυτό συμμετέχουν 47 χώρες. 
Το 1969, στη διάρκεια της δικτατορίας, υπό την πίεση κυρίως των σκανδιναβικών κυβερνήσεων, η Ελλάδα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης, προκειμένου να προλάβει καταδίκη της για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Μετά από μισό σχεδόν αιώνα, το Συμβούλιο της Ευρώπης ασχολήθηκε και πάλι με την Ελλάδα. Διαπίστωσε ότι το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα, αφού αυτά ορίζουν ότι πρέπει να έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες μεταξύ προκήρυξης και διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και το ερώτημα που τίθεται στους πολίτες να είναι απολύτως σαφές ...

Ακύρωση του κάλπικου δημοψηφίσματος και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

Εδώ που φτάσαμε, η καλύτερη λύση για να αποφύγουμε την εθνική καταστροφή είναι η ακύρωση του κάλπικου δημοψηφίσματος και η συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για μια αποδεκτή και βιώσιμη συμφωνία, ΤΩΡΑ. Για μια συμφωνία που θα κρατάει τη χώρα στον πυρήνα της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα δίνει, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση για καλύτερους όρους, για ανάπτυξη και προσαρμογή του χρέους. 
Σε κάθε περίπτωση, διατηρούμε την ψυχραιμία μας, πηγαίνουμε την Κυριακή στις κάλπες με ήρεμη αποφασιστικότητα και δεν συμβάλλουμε σε ένα νέο εθνικό διχασμό. Εκφράσεις για "κρεμάλες", “Γουδή” και “ελικόπτερα”, ή συμπεριφορές που δείχνουν εμπάθεια, αλαζονεία και εκδικητικότητα, είναι έξω από τον δικό μας κώδικα αρχών και αξιών και δεν ταιριάζουν στο δημοκρατικό ήθος και τον πολιτικό πολιτισμό μας.
ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ, ΝΑΙ στην Ενότητα του Λαού μας.