Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Συνάντηση Δημάρχου με τον Πρόεδρο Ισραηλιτικής Κοινότητας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Σκοτινιώτη, ο οποίος θέλησε να εκφράσει την αλληλεγγύη του στα μέλη της εβραϊκής κοινότητας για τα υβριστικά συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι στο κτίριο της Συναγωγής πριν από τρεις εβδομάδες, περίοδο κατά την οποία ο ίδιος απουσίαζε στο Ροστώβ.

Κορύνες στις διασταυρώσεις για την αποτροπή ατυχημάτων από την παράνομη στάθμευση

Πλαστικούς οριοδείκτες (κορύνες) σε διασταυρώσεις κεντρικών οδικών αρτηριών του Δήμου Βόλου, πρόκειται να τοποθετήσει τις επόμενες ημέρες το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, προκειμένου να αποτραπεί η παράνομη στάθμευση οχημάτων σε αυτές, που εμποδίζει την ασφαλή κυκλοφορία των τροχοφόρων και αποτελεί την αιτία συνεχών τροχαίων ατυχημάτων.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών στον κεντρικό ιστό της πόλης, το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού εντόπισε και αποτύπωσε τις προβληματικές διασταυρώσεις, ώστε να προχωρήσει σταδιακά στην τοποθέτηση πλαστικών οριοδεικτών. Σε πρώτη φάση, η επέμβαση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε 25 περίπου σημεία.

Η νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στον Δήμαρχο Βόλου

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Πρόεδρος του ερασιτεχνικού σωματείου «Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου» κ. Δημ. Καραγιάννης, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων κ. Χρ. Μουστάκας, με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα διοίκηση. 
Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις πλούσιες δράσεις του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα (καλαθοσφαίριση, κολύμβηση, άρση βαρών), υπογραμμίζοντας ότι στόχος της νέας διοίκησης είναι να τον αναδείξει στην πρώτη θέση των σωματείων της Μαγνησίας, ενώ αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια δημιουργίας και στελέχωσης νέων τμημάτων (χάντμπολ, βόλεϊ, αντισφαίριση) στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η δημοτική αρχή στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στο πλαίσιο αυτό θα συνεργαστεί με τη νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού για την προώθηση των δράσεων του σωματείου, που αποτελεί ένα από τα ιστορικά σωματεία της περιοχής.  

Γιορτή για το περιβάλλον στο Πολιτιστικό Άλσος Νέας Ιωνίας

Εκατοντάδες μαθητές από 13 δημοτικά σχολεία του Δήμου Βόλου κατέκλυσαν σήμερα το Πολιτιστικό Άλσος Νέας Ιωνίας «Ανδρέας Βαλαχής» συμμετέχοντας στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που διοργάνωσε ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι μαθητές έγιναν δέκτες οικολογικών μηνυμάτων με θέμα την ανακύκλωση και συμμετείχαν σε ποικίλα εκπαιδευτικά δρώμενα στέλνοντας με τη σειρά τους το δικό τους, αισιόδοξο, μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στο χώρο της εκδήλωσης βρέθηκε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση.