Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα δεδομένα υπέρ ΔΕΥΑΜΒ από Άρειο Πάγο στην αντιδικία με ΕΡΓΗΛ

Νέα, θετικά δεδομένα για την υπόθεση της αντιδικίας της ΔΕΥΑΜΒ με την ΕΡΓΗΛ δημιουργεί η 1791/2013 ομόφωνη απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, με την οποία παραπέμπεται η υπόθεση στην πλήρη Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο μετά από αίτηση αναίρεσης που άσκησε η ΔΕΥΑΜΒ κατά της 510/2011 απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, με την οποία έγινε δεκτή η προσφυγή – αγωγή της ΕΡΓΗΛ, αναγνωριζόταν ότι είχε εγκριθεί αυτοδικαίως η τελική επιμέτρηση των επιπλέον εργασιών που η ΕΡΓΗΛ ισχυρίζεται ότι εκτέλεσε  και υποχρεωνόταν η ΔΕΥΑΜΒ να της καταβάλει επιπλέον ποσό συνολικού ύψους 4.028.026,00 €, πλέον εργολαβικού οφέλους 28%, της νόμιμης αναθεώρησης και του ΦΠΑ.

Δυο «πλωτές πολιτείες» στο λιμάνι του Βόλου

Πλημμύρισε σήμερα το κέντρο του Βόλου από χιλιάδες τουρίστες – επιβάτες του επιβλητικού κρουαζιερόπλοιου «Costa Pacifica», ενός εκ των μεγαλύτερων στον κόσμο, αλλά και του “Columbus II”, που κατέπλευσαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι. Οι επισκέπτες ζωντάνεψαν την εμπορική αγορά και συμμετείχαν στις μικρές υπαίθριες εκδηλώσεις, χαρακτηριστικές της τοπικής κουλτούρας, που διοργανώθηκαν από το Δήμο Βόλου σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Συναυλία αλληλεγγύης για τη στήριξη του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου

Στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε άγρια από μέλος της Χρυσής Αυγής αφιέρωσε η Δημοτική Αρχή Βόλου τη συναυλία αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας. «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και τη θλίψη μας για τον αδικοχαμένο νεαρό μουσικό.  Δυστυχώς αποδεικνύεται, με τον πιο οδυνηρό τρόπο, ότι τα κηρύγματα μίσους της φασιστικής οργάνωσης μετατρέπονται πλέον σε εγκληματικές ενέργειες.

Αίτημα του Δήμου Βόλου για οικονομική ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς

Την ανάγκη να ενταχθούν σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι παραγωγοί ελιάς του Δήμου Βόλου που υπέστησαν σημαντική απώλεια της παραγωγής κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ.Δημήτρης Δερβένης με έγγραφό του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη διοίκηση του ΕΛΓΑ. Υπογραμμίζοντας ότι η καλλιέργεια της ελιάς αποτελεί βασική πηγή του αγροτικού εισοδήματος στην περιοχή, είτε και αποκλειστικό γεωργικό εισόδημα, καθώς για πολλούς παραγωγούς είναι μονοκαλλιέργεια και το εισόδημά τους εξαρτάται αποκλειστικά από αυτή, ο κ.Δερβένης τονίζει χαρακτηριστικά ότι «η εκμηδένιση της παραγωγής της ελιάς θα αποτελέσει μεγάλο οικονομικό πλήγμα για τους αγρότες της περιοχής, δεδομένου ότι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες με αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση».

Ο Δήμος Βόλου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα & τις Γερμανικές Αποζημιώσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις», που έγινε  στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου στην Άνω Βιάννο Κρήτης και συνοδεύτηκε από εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, ο Δήμος Βιάννου και η Περιφέρεια Κρήτης.