Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Στις δημοτικές εκλογές να εκφραστεί το μεταρρυθμιστικό δυναμικό που συσσωρεύει η κοινωνία

Για μεταρρυθμιστικό μέτωπο ευθύνης απέναντι στον καταστροφικό λαϊκισμό και την επικίνδυνη δημαγωγία, που θα υπερβαίνει το σημερινό κομματικό σκηνικό, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης σε σημερινή συνέντευξή του στο Ράδιο ΕΝΑ. «Παράλληλα με την οργή και την απογοήτευση,  η ελληνική κοινωνία συσσωρεύει μέρα με τη μέρα ένα μεταρρυθμιστικό δυναμικό που διαπερνά οριζόντια τα κόμματα του συνταγματικού τόξου και αναζητά έκφραση. Οι δημοτικές εκλογές μπορούν να αποτελέσουν το πρόπλασμα για την ανασύνθεση του κομματικού σκηνικού, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών και διαμορφώνοντας ευρύτερες συναινέσεις για βαθιές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Μηδενική ανοχή στo παρεμπόριο, στην παράνομη στάθμευση και στην κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων

Αποφασισμένη να επιδείξει μηδενική ανοχή στην παράνομη στάθμευση και την κατάληψη δημοσίων χώρων είναι η Δημοτική Αρχή Βόλου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία καταβάλλει συστηματική προσπάθεια με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην πόλη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και τις γενικότερες αντικειμενικές δυσκολίες σε σχέση με το μεγάλο μέγεθος και τα ιδιαίτερα προβλήματα του Δήμου, η Υπηρεσία εντείνει καθημερινά τους ελέγχους σε όλους τους τομείς δράσης, με σκοπό την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου προς όφελος των πολιτών.

Επαναλαμβάνεται η διαδικασία έρευνας αγοράς για την ετήσια συντήρηση της «Αργούς»

Σε επανάληψη της διαδικασίας έρευνας αγοράς προχωρά ο Δήμος Βόλου προκειμένου υλοποιήσει την ετήσια συντήρηση του σκάφους «Αργώ», καθώς στην αρχική έρευνα η οποία είχε ημερομηνία λήξης την 5η Απριλίου 2013, δεν υπήρξε καμία προσφορά και απέβη άγονη. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο εγχειρίδιο συντηρήσεων του σκάφους, το πλοίο έχει ανελκυστεί από το Δεκέμβριο προκειμένου να γίνει η γενική συντήρησή του. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου τηρώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες  μόλις ενεργοποιήθηκε ο προϋπολογισμός του 2013, προχώρησε  στην έγκριση της μελέτης και στην έρευνα αγοράς.

Την Κυριακή οι Βολιώτες καθαρίζουν την πόλη

Με τη συνδρομή για πρώτη φορά και του Δήμου Βόλου, πραγματοποιούνται την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου δράσεις καθαρισμού στην πόλη του Βόλου από την Οργάνωση Θεσσαλίας «Let’s do It Greece», στο πλαίσιο της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας ‘’Let’s Do It’’. Το «Let’s Do It World», ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και πήρε στη συνέχεια διεθνείς διαστάσεις. Σήμερα, αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7 εκατομμύρια εθελοντών.

Επίσκεψη μαθητών από το Καπανδρίτι στο ΙΕΚ Δήμου Βόλου


Πολυπληθής ομάδα μαθητών του Γυμνάσιου Καπανδριτίου Αττικής, επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου χθες, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στο Βόλο. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους και στις αίθουσες όλων των ειδικοτήτων του ΔΙΕΚ, ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για λίγο ορισμένα από τα μαθήματα που διεξάγονταν εκείνη την ώρα στις αίθουσες.