Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Στα 76 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου για το 2014

Στα 76 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου για το 2014, το σχέδιο του οποίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Ο νέος προϋπολογισμός συντάχθηκε σύμφωνα με τις αυστηρές προβλέψεις του νέου θεσμικού πλαισίου, όσον αφορά την απεικόνιση των εσόδων και των δαπανών και έρχεται να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία και το επενδυτικό πρόγραμμα του Δήμου, σύμφωνα με το αναλυτικό ετήσιο πρόγραμμα δράσης και το αντίστοιχο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2014.

Απόλυτα ρεαλιστικό το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Βόλου για το 2014

Στην κεντρική ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Βόλου έχει αναρτηθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και τη συμμετοχή τους στο δημόσιο διάλογο έως ότου το θέμα εισαχθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις αρχές Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014 συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου, όπου κατατέθηκαν οι απόψεις και προτάσεις των φορέων της πόλης, ενώ σήμερα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Φώτη Λαμπρινίδη, το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Βόλου στηρίζεται σε εξασφαλισμένες πιστώσεις και μόνο, αποτυπώνει δε πλήρως την πραγματική εικόνα και τις πραγματικές δυνατότητες για την επόμενη χρονιά και εναρμονίζεται με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου.

Παρουσίαση μελέτης για το τουριστικό προφίλ του Δήμου Βόλου

Ενδιαφέρουσα μελέτη που καταγράφει τις απόψεις των επισκεπτών για το τουριστικό προφίλ του Δήμου Βόλου, θα παρουσιαστεί σε διευρυμένη συνεδρίαση της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής που συγκαλείται την ερχόμενη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Τουρισμού. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με τη συμμετοχή πολλών φορέων που ενδιαφέρονται άμεσα ή έμμεσα για την  τουριστική ανάπτυξη, αλλά θα είναι ανοιχτή και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει.