Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Παρέμβαση για την αναζωογόνηση του άλσους Σαρακηνού

Εξόρμηση καθαριότητας στο άλσος του Σαρακηνού, πάνω από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα από την Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ. Πενήντα περίπου μαθητές των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ με την υποστήριξη του προσωπικού της υπηρεσίας, προχώρησαν σε εργασίες αποψίλωσης των χόρτων, στο κλάδεμα των πεύκων και την απομάκρυνση απορριμμάτων και ξερόκλαδων από το δασάκι του Σαρακηνού, συμβάλλοντας στην αναζωογόνηση και ανανέωση του άλσους.

Αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο του δημοτικού φωτισμού

Εργασίες επέκτασης και αποκατάστασης ζημιών στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού, συνολικής δαπάνης 51.700,00 ευρώ, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στις Δημοτικές Ενότητες Βόλου και Νέας Ιωνίας. Η σχετική σύμβαση, η οποία υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και τον ανάδοχο του έργου Κωνσταντίνο-Αλέξανδρο Καραπάνο, προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών εντός προθεσμίας έξι μηνών.  Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο της εργολαβίας αυτής θα γίνουν όλες οι απαραίτητες οικοδομικές εργασίες για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων από τρακαρίσματα ιστών δημοτικού φωτισμού, παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στα υπόγεια δίκτυα που δημιουργούνται από εκσκαφές διαφόρων οργανισμών, εργασίες κατασκευής φρεατίων για τον έλεγχο των καλωδίων και των αγκυρώσεων που καταστρέφονται από διάφορα αίτια.

Ηλίας Ξηρακιάς: Η επαναλειτουργία της Πλαζ Αλυκών θα προσθέσει στην τοπική οικονομία και την απασχόληση


Σε δήλωσή του για την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού εκμίσθωσης της Πλαζ Αλυκών, έπειτα από τις άκαρπες προσπάθειες του παρελθόντος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών κ. Ηλίας Ξηρακιάς επισήμανε τα ακόλουθα: «Αναμφίβολα πρόκειται για πολύ θετική εξέλιξη, αφού μετά από ένα (1) χρόνο άγονων διαγωνισμών και έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος, δυο επιχειρήσεις ανταγωνίσθηκαν σοβαρά για την ανάληψη λειτουργίας της Πλαζ των Αλυκών, με αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων. Αυτό δείχνει ότι στην οικονομία κάτι αρχίζει να κινείται, χωρίς το φόβο των προηγούμενων ετών.