Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Α.Παπατόλιας: «Οι συντηρητικές αντιφάσεις του κ Πατσιαντά»

Οι αντιφατικές προσεγγίσεις αποτελούν συχνά μέρος του προεκλογικού παιχνιδιού. Στην περίπτωση όμως της προεκλογικής εκστρατείας Πατσιαντά, οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες έχουν γίνει πλέον κανόνας, προδίδοντας την προγραμματική του αδυναμία και την ελαφρότητα με την οποία εκφράζει τις θέσεις του. Μόλις χθες ο κ. Πατσιαντάς υιοθέτησε δημοσίως την πρόταση κάποιων καταστηματαρχών  και άσκησε κριτική «σε επιμέρους πολιτικές που αποτρέπουν την προσέγγιση καταναλωτών στο εμπορικό κέντρο, όπως η κατάργηση δεκάδων θέσεων στάσης  ή στάθμευσης οχημάτων».

Π.Σκοτινιώτης: Διεκδικούμε δίκαιη λύση για την πράξη εφαρμογής της Αγ.Παρασκευής

Μέσα από έναν ανοιχτό, ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με τον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Νίκο Μόσχο, η τοπική κοινωνία της συνοικίας Αγίας Παρασκευής ενημερώθηκε αναλυτικά για το θέμα της πράξης εφαρμογής που ταλαιπωρεί επί σειρά ετών τους κατοίκους της περιοχής, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε αίθουσα του 17ου δημοτικού σχολείου. Το προεδρείο και μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ.Παρασκευής, αλλά και πλήθος πολιτών που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τα ερωτήματα και τις ενστάσεις τους σχετικά με το πρόβλημα αυτό και να συζητήσουν για τις δυνατότητες διεκδίκησης μιας δίκαιης και αποδεκτής λύσης, κοινωνικά και πολεοδομικά.

Π.Σκοτινιώτης: Προωθούμε Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης

Τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Βόλου θα επιμείνει στις προσπάθειες στήριξης της αγροτικής παραγωγής, με στόχο την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, παρείχε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Β.Σποράδων, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά».

Δυο νέες πεζογέφυρες κατασκευάζονται στον Κραυσίδωνα

Οι εργασίες κατασκευής δυο μεταλλικών πεζογεφυρών στον Κραυσίδωνα, συνολικής δαπάνης 56.000 ευρώ, από πόρους του Δήμου Βόλου, ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα και αναμένεται να παραδοθούν σε χρήση εντός προθεσμίας έξι μηνών. Η μια γέφυρα θα κατασκευαστεί στο ύψος της συνοικίας “Χιλιαδού” και η άλλη στο ύψος της οδού Αναλήψεως, στο σημείο όπου υπήρχε και στο παρελθόν αλλά αποξηλώθηκε στο πλαίσιο του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας του Κραυσίδωνα που υλοποίησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Τάλος Κατασκευαστική» Αντ.Φιολιτάκης – Άννα Καρυώτη Ο.Ε. 

Πρωτότυπη έκθεση στο Κέντρο Τέχνης αρχιτεκτονικών σχεδίων για το παγκάκι της πόλης

Ο Δήμος Βόλου και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν.Μαγνησίας οργανώνουν από κοινού έκθεση σχεδίων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό αρχιτεκτονικών ιδεών για το παγκάκι της πόλης, με τίτλο «Volos Needs its Bench», τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Πέμπτη  8 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο. Η έκθεση θα διαρκέσεις έως τις 27 Μαΐου 2014 και θα λειτουργεί από 10:00 έως 13:00 και από 18:30 έως 21:00 καθημερινά και Σάββατο πρωί, εκτός Δευτέρας και Κυριακής. 

Εκδρομές των μελών των ΚΑΠΗ

Ξεκίνησε η προετοιμασία διοργάνωσης των εκδρομών, ημερήσιων και πολυήμερων, για τα μέλη των ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου. Διευκρινίζεται ότι η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βόλου δεν είναι ο υπεύθυνος φορέας για τη διοργάνωση των εκδρομών. Υπεύθυνοι είναι οι ορισμένοι από τα μέλη των ΚΑΠΗ εκπρόσωποι. Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, στη σύσκεψη που έγινε με  τους εκπροσώπους των μελών των ΚΑΠΗ, επεσήμανε τις βασικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν την προετοιμασία, οργάνωση και πραγματοποίηση αυτών των εκδρομών