Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Παρέμβαση των τοπικών φορέων στον Πρωθυπουργό για τη στήριξη της βιομηχανίας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Διάβημα στον πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά πρόκειται να καταθέσουν οι τοπικοί φορείς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Απασχόλησης (ΤΣΑΑ), με αίτημα να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα του υψηλού κόστους κατανάλωσης ενέργειας που αντιμετωπίζουν οι μεταποιητικές επιχειρήσεις αλλά και η ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος απώλειας θέσεων εργασίας. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση εκπροσώπων των φορέων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη, σε συνέχεια των όσων είχαν συμφωνηθεί στις 18.7.2013. 

Συγκέντρωση τροφίμων στο Δήμο Βόλου για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς


Με ιδιαίτερη θέρμη ανταποκρίνονται οι Βολιώτες στην πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου που αφορά τη συγκέντρωση τροφίμων για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς. Η παραλαβή των προϊόντων ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και αρκετοί ήταν οι συμπολίτες που έσπευσαν από την πρώτη κιόλας μέρα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Κεφαλονιάς. Τα προϊόντα διατροφής και άλλα απαραίτητα είδη συγκεντρώνονται στο χώρο του νέου ΚΑΠΗ, που βρίσκεται στην πλατεία Δημαρχείου. Επισημαίνεται ότι, έπειτα από συνεννόηση με τις αρχές της Κεφαλονιάς, οι ανάγκες αφορούν τρόφιμα μακράς συντηρήσεως, όπως κονσέρβες κάθε είδους, ξηρά τροφή, γάλατα εβαπορέ, καθώς επίσης εμφιαλωμένα νερά, μπισκότα, αναψυκτικά, χαρτί τουαλέτας, απορρυπαντικά, κλπ. Η παραλαβή των προσφερομένων ειδών γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.  


Δίκτυο Υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Π.Σκοτινιώτη

Την πρωτοβουλία για συγκρότηση Δικτύου υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, με σκοπό, όπως είπε, τη δημιουργία ενός δικτύου ενεργών πολιτών που πιστεύουν και στηρίζουν την εκλογή μιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας και ενός συνδυασμού που θα αποτελεί συνάντηση των δημιουργικών και αναγεννητικών δυνάμεων τόπου, πέρα από στείρες πολιτικές και κομματικές προκαταλήψεις. Για τη δημιουργία του Δικτύου Υποστηρικτών λειτουργεί ειδικός κόμβος στο διαδίκτυο, στον ιστότοπο p.skotiniotis.blogspot.com, αλλά και στα αντίστοιχα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η παρουσίαση του τρόπου πρόσβασης και λειτουργίας του κόμβου έγινε από τον κ.Π.Σκοτινιώτη και τον Αντιδήμαρχο Ν.Μόσχο, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου. 

Συνεργασία Δήμου Βόλου – ΟΑΕΔ για τα προβλήματα της πρώην Βαμβακουργίας

Τα εγκαταλειμμένα κτίρια της πρώην Βαμβακουργίας επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Βόλου, Ν. Ιωνίας & Αισωνίας Χαρ. Τσαμπάζης μαζί με αρμόδια στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, τα οποία ήρθαν από τη Λάρισα για το σκοπό αυτό, έπειτα από έγγραφη πρόσκληση του Αντιδημάρχου. Όπως είναι γνωστό, η ιδιοκτησία των κτιρίων της πρώην κλωστοϋφαντουργίας έχει περάσει στην ευθύνη του ΟΑΕΔ ως διάδοχου φορέα του καταργηθέντα ΟΕΚ.
Τα στελέχη του ΟΑΕΔ εξέτασαν την εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος και διαπίστωσαν “ιδίοις όμμασι” την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκεται και η οποία εγκυμονεί κινδύνους για τους περιοίκους. Τα κτίρια έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους και εστίες μόλυνσης, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.