Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ποια σημεία προτείνει ο Δήμος Βόλου να καλυφθούν με δωρεάν ασύρματο internet

Είκοσι έξι σημεία στο Βόλο και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, περιλαμβάνει η πρόταση του Δήμου Βόλου για την ανάπτυξη δωρεάν ασύρματου internet, η οποία εστάλη στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στο πλαίσιο υλοποίησης της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Wi-Fi σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για σημεία τα οποία αποτελούν τόπους συνάθροισης ντόπιων και επισκεπτών (πλατείες, πεζοδρόμους κ.α.), σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Ειδικότερα, με έγγραφό της προς όλους τους Δήμους της χώρας η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ζήτησε να συμβάλλουν στην προσπάθεια δημιουργίας ενός αξιόπιστου εθνικού δικτύου Wi-Fi, ώστε να μπορεί ο δημότης, ο επισκέπτης, η νεολαία, να έχουν άμεση πρόσβαση στην πληροφορία και την ενημέρωση.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία τιμά τον Π.Σκοτινιώτη

Τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη πρόκειται να τιμήσει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) στο πλαίσιο της Γιορτής των Αθλητών και Αθλητριών που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια του 2013. Το Δ.Σ. της ΚΟΕ αποφάσισε να τιμήσει τον κ.Σκοτινιώτη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, «για τη σημαντική προσφορά του στο μοναδικό γεγονός της φιλοξενίας στο Βόλο τριών Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων των Αθλημάτων, για τρεις συνεχόμενες χρονιές. Η εκδήλωση της ΚΟΕ “Awards 2013” θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το περιβάλλον την εποχή της κρίσης

Ομιλία-συζήτηση με θέμα «Το περιβάλλον την εποχή της κρίσης», οργανώνουν ο Δήμος Βόλου και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2014, στις 18.30, με ομιλήτρια την Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος και Σύμβουλο Επικρατείας κ. Μαρία Καραμανώφ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου και είναι ανοιχτή στο κοινό.