Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Αρχίζει το έργο ανάπλασης του δυτικού παραλιακού μετώπου

Προχωρά τις επόμενες μέρες η εγκατάσταση του αναδόχου του έργου «Επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμου του παραλιακού μετώπου και τοπικές παρεμβάσεις κατά μήκος της διαδρομής, καθώς υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της εταιρείας G&P Β. Γιτσόπουλος - Μ.Πεφτούλογλου και Σια Ο.Ε., που ανέλαβε την εκτέλεσή του.
Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 1.260.616,03€   (προϋπολογισμός μελέτης 2.210.950 €), είναι ενταγμένο στον άξονα Προτεραιότητας 4 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» του Ε.Π. «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 18 μηνών από την έναρξη των εργασιών. Η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου και προβλέπει σειρά από κατασκευαστικά έργα τα οποία χωροθετούνται στο δυτικό παραλιακό μέτωπο της πόλης, από τη θέση του Τελωνείου έως τις Αλυκές, και συνιστούν μία ενιαία πρόταση ανάπλασης της συγκεκριμένης περιοχής.

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της «Αργούς»

Εγκαταστάθηκε χθες ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο συντήρησης και αποκατάστασης του ομοιώματος της μυθικής «Αργούς», το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο σε σημείο εντός του Λιμένα Βόλου εδώ και ένα χρόνο. Ήδη ο εργολάβος εξασφάλισε άδεια εισόδου και εξόδου από τις υπηρεσίες του Οργανισμού και πραγματοποίησε τις πρώτες αυτοψίες.
Από τον πρώτο έλεγχο προέκυψε ότι δεν υπάρχει κάποια καταστροφή ή σοβαρή ζημιά στο σκάφος καθώς αυτό είναι στο μεγαλύτερο τμήμα του στεγασμένο. Αφού αφαιρεθεί η βάση μεταφοράς του τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν εργασίες καθαρισμού κυρίως από χώματα και σκόνη, τα οποία έχουν συσσωρευτεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Κατόπιν θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και οι ελαιοχρωματισμοί. Το σύνολο των εργασιών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις προβλέπεται να διαρκέσει περίπου 25 μέρες, ώστε κατόπιν το σκάφος να καθελκυστεί στο σημείο που είχε καθοριστεί εντός του λιμανιού του Βόλου.