Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

«ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ»: Στην Ευαγγελίστρια να τοποθετηθεί η πλάκα προς τιμήν του Asa Jennings

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Βόλου, Γ. Μουλά, η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» προτείνει η αναθηματική πλάκα προς τιμήν του Asa Jennings, ο οποίος έσωσε χιλιάδες πρόσφυγες, κατά τη μικρασιατική καταστροφή, να τοποθετηθεί στη Νέα Ιωνία και συγκεκριμένα στην πλατεία Ευαγγελίστριας, ως το κατεξοχήν σημείο αναφοράς των προσφύγων της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, η επιστολή της παράταξης έχει ως εξής:
Θεωρούμε επαινετή την πρωτοβουλία σας για τη διοργάνωση από τον Δήμο Βόλου εκδήλωσης προς τιμήν του Asa Jennings, του αμερικανού μεθοδιστή πάστορα, που έσωσε χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες, κατά τη μικρασιατική καταστροφή.
Πιστεύουμε, ωστόσο, πως ο καταλληλότερος τόπος για την τοποθέτηση της αναθηματικής πλάκας στη μνήμη του σπουδαίου αυτού ανθρώπου είναι η Νέα Ιωνία και, ειδικότερα, ο χώρος της ανακαινισμένης πλατείας Ευαγγελίστριας, η οποία εξάλλου αποτελεί και το κατεξοχήν σημείο αναφοράς των προσφύγων της περιοχής μας. Στην πλατεία Ευαγγελίστριας, άλλωστε, είχε καθιερωθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή να πραγματοποιείται και ο ετήσιος κύκλος εκδηλώσεων «Μνήμες Προσφύγων», με τη συμμετοχή όλων των προσφυγικών σωματείων της πόλης μας.
Παρακαλούμε να εξετάσετε την πρόταση της παράταξής μας.»


«Επιλογή Ευθύνης»: Στον άξονα Βόλου – Λάρισας το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλίας

«Στον άξονα Βόλου – Λάρισας η δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στη Θεσσαλία, σύμφωνα με την πρόταση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και τις προβλέψεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου», τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», σχολιάζοντας την πρόθεση της ΓΑΙΑΟΣΕ για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στη Λάρισα, όπως εκφράστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. Η «Επιλογή Ευθύνης», επισημαίνοντας τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής του Βελεστίνου για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου, καλεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το ΤΕΕ και όλους τους παραγωγικούς φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλία για την υλοποίηση, ενόψει και του νέου ΕΣΠΑ, αυτού του μείζονος αναπτυξιακής σημασίας για όλη τη Θεσσαλία έργου.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

Επιστρέφει πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα

Η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα επιστρέφει. Ό,τι το χειρότερο σε μια περίοδο που πρωτίστως η χώρα χρειάζεται ξένες επενδύσεις, για να υπάρξει επιτέλους ανάπτυξη. Επενδύσεις από σοβαρούς επενδυτές, όχι από κερδοσκοπικά κεφάλαια. Αυτό προϋποθέτει κανόνες και διαδικασίες. Προϋποθέτει πολιτική και οικονομική σταθερότητα.
Έχει δημιουργηθεί πια ένα κουβάρι που κανένας δεν ξέρει ποιος και πώς θα το ξετυλίξει. Η κυβέρνηση δεν μπορεί. Και η δημοκρατική αντιπολίτευση δεν πείθει ότι έχει αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο. Αυτό που προέχει είναι να μην γίνει η Ελλάδα ρημαδιό. Γιατί μετά θα είναι αργά.