Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

«Επιλογή Ευθύνης»: «Το Πολυτεχνείο ορόσημο του αγώνα για παιδεία, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και αξιοπρέπεια»

«Το Πολυτεχνείο είναι ορόσημο του αγώνα για παιδεία, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και αξιοπρέπεια, του αγώνα ενάντια στο φασισμό και την τρομοκρατία», επισημαίνει η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Η ανακοίνωση έχει αναλυτικά ως εξής:
«42 χρόνια μετά, τα μηνύματα της εξέγερσης, στο Πολυτεχνείο το 1973, προβάλλουν πιο επίκαιρα από ποτέ, λειτουργώντας, σήμερα, ως ορόσημο του ασυμβίβαστου αγώνα για μόρφωση, δημοκρατία, ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, εργασία και πολιτισμό, του αγώνα για την εξάλειψη του φανατισμού, του λαϊκισμού και των διακρίσεων, του αγώνα ενάντια στο φασισμό, την τρομοκρατία και τη μισαλλοδοξία.
Τώρα που η ιδεολογία του μίσους, η τρομοκρατία κι ο ισλαμοφασισμός δείχνουν τα δόντια τους, η αντίδρασή μας δεν μπορεί να είναι η ιδιώτευση και η παραίτηση από την αγωνιστική στάση ζωής, ο συντηρητισμός και ο φόβος. Η απάντηση που δικαιώνει τη μνήμη του Πολυτεχνείου, είναι ο συνεχής αγώνας για τη διαφύλαξη του δημοκρατικού κεκτημένου, για το σεβασμό της ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την ήττα της τρομοκρατίας και του νεοναζιστικού φαινομένου, την  αποδοχή της διαφορετικότητας, την ανοιχτή Ευρώπη του ανθρωπισμού και του διαφωτισμού.
Σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη χώρα μας, με οδηγό μας τα μηνύματα των νέων του Πολυτεχνείου, παλεύουμε όλοι μαζί για την υπέρβαση της κρίσης, την ενδυνάμωση της αυτοδιοίκησης και όλων των δημοκρατικών θεσμών, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης, τη στήριξη της νέας γενιάς και των δικαιωμάτων της στη μόρφωση και την εργασία.
Συμμετέχουμε, όλες και όλοι οι Βολιώτες, στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, διατρανώνοντας τη θέλησή μας να πάμε μπροστά. Γιατί «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.»