Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Η Δημοτική Αρχή παρουσιάζει σε ανοικτή εκδήλωση την πρώτη τριετία του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου

Η πρώτη δύσκολη, μα συναρπαστική όπως την χαρακτηρίζουν στελέχη της Δημοτικής Αρχής, τριετία του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου θα ξεδιπλωθεί την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014, στις 7 μ.μ.,  σε ανοιχτή εκδήλωση στο «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ».

Θα είναι μια λιτή αλλά με ουσιαστικό περιεχόμενο εκδήλωση, υποστηρίζουν συνεργάτες του Δημάρχου, αφού θα δοθεί η δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή να παρουσιάσει με συγκεκριμένα, αδιαμφισβήτητα στοιχεία το πολύπλευρο,  συλλογικό έργο που επιτελέστηκε, παρά τη δραματική περικοπή των επιχορηγήσεων, τους διαρκείς νομοθετικούς αιφνιδιασμούς και τη συνεχή αμφισβήτηση από την κυβέρνηση της  θεσμικής και διοικητικής αυτονομίας των Δήμων.

«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΟΣ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ» Ψαλτική Τέχνη της Ορθόδοξης Ανατολής για το Άγιο Δωδεκαήμερο

Για μία ακόμη χρονιά, ο Δήμος Βόλου, στo πλαίσιo των χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων και συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία του με την Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος, θα προσφέρει στο κοινό της πόλης μία εξαιρετική, επίκαιρη εκδήλωση, εμπνευσμένη από τον πολύτιμο θησαυρό της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Ψαλτικής Τέχνης, της γνωστής και ως Βυζαντινή Μουσική.

Η φετινή εκδήλωση συνδιοργανώνεται με ένα νέο φορέα της πόλης μας, τον Τομέα Ψαλτικής Τέχνης και Μουσικολογίας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, του οποίου Δ/τής είναι ο γνωστός θεολόγος - μουσικολόγος συμπολίτης μας Δρ. Κων/νος Χαριλ. Καραγκούνης, Επίκουρος Καθηγητής της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών. Ο νεοσύστατος αυτός φορέας έχει στους κόλπους του ως συνεργάτες διακεκριμένους μουσικολόγους της περιοχής μας (Βασιλική Γούση, Κωστής Δρυγιανάκης, Χρήστος Κοτόπουλος, Δρ. Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη, Δρ. Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου, Κωνσταντίνος Σαΐτης, Αχιλλέας Τίγκας), ενώ έχει και άριστη συνεργασία με τον τοπικό Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βόλου «Ιωάννης ο Κουκουζέλης», του οποίου ο νέος Πρόεδρος κ. Ευστάθιος Γραμμένος αποτελεί θεσμικό μέλος του Τομέα.