Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Εργασίες καθαρισμού και περίφραξης παράνομου μπαζότοπου στη Ν.Αγχίαλο

Άμεση ήταν η επέμβαση του Δήμου Βόλου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι, σε δημοτική έκταση στη Νέα Αγχίαλο. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, για τέταρτη φορά μέσα σε τρεις μήνες, σε χώρο με μπάζα και κλαδιά δέντρων που παρανόμως εναποθέτουν κάτοικοι της περιοχής. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν, εκτός από τα οχήματα της Πυροσβεστικής, και μηχανήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, που προχώρησαν σε εργασίες επιχωμάτωσης, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ για το πρωτοποριακό σύστημα επεξεργασίας λυμάτων στον Άγ. Λαυρέντιο

Για την πρόταση πιλοτικής εφαρμογής ενός πρωτοποριακού τρόπου συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων στον Άγιο Λαυρέντιο, την οποία προωθεί η ΔΕΥΑΜΒ με καθολική συναίνεση των κατοίκων του χωριού, ενημέρωσαν τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων του ΥΠΕΚΑ κ. Κώστα Τριάντη, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ.Λ.Μαυρογιάννης, ο καθηγητής του Τμήματος Διαχείρισης Αστικών Υδάτινων Πόρων του Τεχνικού Πανεπιστημίου Βερολίνου A. Grohman και ο Διευθυντής Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της ΔΕΥΑΜΒ Γ.Κομνηνάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τρίτη στην Αθήνα.

Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου ζητεί ο Δήμος Βόλου

Στην ανάγκη επέκτασης του δικτύου Φυσικού Αερίου σε περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου, επανέρχεται ο Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς την Εταιρία Παροχής Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, ζητεί να συμπεριληφθούν κατά προτεραιότητα στο σχεδιασμό επέκτασης του δικτύου, οι Δημοτικές Ενότητες Νέας Αγχιάλου, Πορταριάς, Ιωλκού, Μακρινίτσας, Αρτέμιδας και Αισωνίας, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των συμπολιτών που διαμένουν στις παραπάνω περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, αλλά δεν καλύπτονται από το δίκτυο του φυσικού αερίου.

Σύσκεψη για την προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας

Ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου, το 17ο κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα αφίξεων αναμένονται άλλα τέσσερα έως τις 9 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris», το οποίο ακολουθεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Μύκονος μεταφέροντας 865 τουρίστες, στη συντριπτική τους πλειονότητα Ισραηλινούς, και 311 άτομα πλήρωμα.