Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Από Δευτέρα οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βόλου

Ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου που λειτουργούν υπό την ευθύνη του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ-Δη.Πε.Θε.), για το έτος 2013-2014. Όσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν υπό την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, η προθεσμία των εγγραφών θα ανακοινωθεί αφού εκδοθεί από την ΕΕΤΑΑ η πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», η οποία αναμένεται εντός των ημερών.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία δυο φορέων, ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν τη νέα εκπαιδευτική περίοδο στο σύνολο των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Βόλου, αναμένεται να ανέλθει στα 1.163, στα ίδια δηλαδή επίπεδα με πέρυσι.
Οι εγγραφές για τους παιδικούς σταθμούς του ΔΟΕΠΑΠ θα διαρκέσουν έως και τις 28 Ιουνίου, τις εργάσιμες ημέρες από 9 π.μ έως 13.00 μ.μ., και αφορούν παιδιά ηλικίας από 18 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.


Απαραίτητα Δικαιολογητικά:
  1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης  (Ζητείται αυτεπάγγελτα)
  2. Ιατρική βεβαίωση για την καλή υγεία και τους εμβολιασμούς του παιδιού.
  3. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2013 (εισοδήματα 2012), μετά την κατάθεση της στην αρμόδια Δ.Ο.Υ ή το Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορείας οικ. Έτους 2013 (αυτεπάγγελτη αναζήτηση με συναίνεση του πολίτη).
Σε περίπτωση που δεν έχει κατατεθεί ακόμη, προσκομίζεται αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2012 (εισοδήματα 2011), ή το Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορείας οικ. Έτους 2012, μέχρι να κατατεθούν οι νέες δηλώσεις.
 (αυτεπάγγελτη αναζήτηση με συναίνεση του πολίτη).
  1. Βεβαίωση εργασίας γονέων (για τους μισθωτούς με μηνιαίες αποδοχές ) ή βεβαίωση απασχόλησης από το ασφαλιστικό ταμείο (για τους ελεύθερους επαγγελματίες).
  2. Οι πολύτεκνες οικογένειες θα πρέπει να προσκομίζουν επιπλέον βεβαίωση από τον Σύλλογο Πολυτέκνων .
  3. Σε διαζευγμένους – εν διαστάση γονείς, απαιτείται επιμέλεια τέκνου.
Για τους αλλοδαπούς επιπλέον απαραίτητα δικαιολογητικά

  1. Διαβατήριο με ισχυρή θεώρηση εισόδου ή
  2. Άδεια Διαμονής ή εργασίας ή
  3. Βεβαίωση από Ο.Τ.Α  ά και β΄βαθμού της Περ/ας ή του ΥΠΕΣΔΑ,  με την οποία βεβαιώνεται η εμπρόθεσμη κατάθεση απαιτούμενων δικαιολογητικών για την έκδοση αδείας διαμονής ή εργασίας.
  4. Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού μεταφρασμένο ή Απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης.
Πληροφορίες στα κεντρικά γραφεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου, Καραμπατζάκη με Αναπαύσεως τηλ:  24210 40740.

Δεν υπάρχουν σχόλια: