Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Επιλογή Ευθύνης: «Ο Βόλος βυθίζεται καθημερινά στον βούρκο»

Η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης - Πάμε Μπροστά» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
"Ο Βόλος βυθίζεται καθημερινά στον βούρκο. Και η δημοτική αρχή προσπαθεί να μετατρέψει την πόλη σε απέραντο ποινικό δικαστήριο. Θέλουν, με τον τρόπο αυτό, να συμψηφίσουν τις δικές τους σοβαρές ποινικές εκκρεμότητες. Να φιμώσουν την ελεύθερη ενημέρωση. Να συγκαλύψουν τα «έργα και τις ημέρες» τους. Να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου από τις ευκαιρίες που μας προσπερνούν. Να κρύψουν την πρωτοφανή εγκατάλειψη του Βόλου, της Νέας Ιωνίας, όλων των δημοτικών ενοτήτων.
Έρχεται όμως κάποια στιγμή που ο υγιής ιστός της πόλης, κοινωνικός, πολιτικός, θεσμικός, αντιδρά. Η στιγμή αυτή ήλθε. Η κοινωνία του Βόλου δείχνει πλέον αποφασισμένη να υπερασπιστεί την ιστορία της πόλης μας, την προοπτική της, τον πολιτισμό της, την αξιοπρέπεια, τη Δημοκρατία. Ξεπερνώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες, κομματικές περιχαρακώσεις, προσωπικές φιλοδοξίες, άγονες αντιπαλότητες. Βεβαίως υπάρχουν και σιωπές. Μερικές μάλιστα ιδιαίτερα εκκωφαντικές. Η κοινωνία τις καταγράφει. 
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στη δημοσιογράφο Κατερίνα Τασσοπούλου για τη χυδαία επίθεση που, για μια ακόμη φορά, υπέστη από τον συκοφάντη και υβριστή  που υποδύεται τον δήμαρχο. Τη συμπαράσταση μας στον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών, Δημήτρη Χορταργιά, που με τη στάση του τίμησε τη δημοσιογραφική ιστορία του Βόλου. Τη συμπαράσταση μας σε όλους τους δημοσιογράφους και σε όλα τα μέσα ενημέρωσης που υπερασπίζονται, με μεγάλο κόστος, το δικαίωμα της ελεύθερης ενημέρωσης. Βεβαίως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Μερικές μάλιστα ιδιαίτερα εκκωφαντικές. Η κοινωνία τις καταγράφει.
Η  πορεία της δημοτικής αρχής είναι πλέον χωρίς επιστροφή. Όσα λαμπιόνια και αν κρεμάσουν, ούτε την κοινωνία μπορούν πια να θαμπώσουν, ούτε το μαύρο  σύννεφο που έχει συγκεντρωθεί πάνω από την πόλη μας μπορούν να κρύψουν.  Οδηγούνται  καθημερινά  στο κοινωνικό περιθώριο, την ηθική απαξίωση, την πολιτική απομόνωση. Ας μην τους αφήσουμε, όμως, να παρασύρουν  και τον Βόλο στην πτώση τους. Γιατί η ζημιά θα είναι μεγάλη και η πόλη θα την πληρώνει για πολλά χρόνια.  Στο χέρι μας είναι".