Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Δήμος Βόλου: Άμεση ανάγκη για επίσπευση της Πράξης Εφαρμογής Αγίας Παρασκευής

Σε δήλωσή του με αφορμή όσα αναφέρονται σε Δελτίο Τύπου της Υφυπουργού Υγείας κ.Ζέττας Μακρή για το θέμα της Πράξης Εφαρμογής Αγ. Παρασκευής, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας κ.Νίκος Μόσχος επισημαίνει τα ακόλουθα: «Προφανώς και είναι ιδιαίτερα θετική η παρέμβαση της κας Υφυπουργού στον Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ κ.Αλεξιάδη, προκειμένου να δοθεί επιτέλους λύση στο σύνθετο ζήτημα της Πράξης Εφαρμογής της Αγ. Παρασκευής. Ωστόσο, όπως επανειλημμένως έχουμε κάνει σαφές, δεν συμμεριζόμαστε το αίτημα που φαίνεται να υιοθετεί και η κα Υφυπουργός, περί ακύρωσης της Πράξης Εφαρμογής στο σύνολο της, αφού αυτό θα ήταν αντίθετο με το σχεδιασμό που πρέπει να γίνεται σε όλους τους οικισμούς, με σεβασμό στις εκάστοτε ιδιομορφίες και ανάγκες της κάθε περιοχής, τη δημιουργία κοινοχρήστων χώρων και την πολεοδομική οργάνωση, με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτή έχει για τους κατοίκους και  την πόλη στο σύνολο της. 

Στοπ στις ναϊλον κατασκευές και σε ιδιωτικούς χώρους

Εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας η νομιμότητα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με αρ. 426/2013 «περί λήψης κανονιστικής απόφασης για την αισθητική αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης». Πρόκειται για απόφαση που συμπληρώνει αυτή που είχε ληφθεί το 2011 για τους κοινόχρηστους χώρους, με την οποία απαγορεύεται πλέον η ανάπτυξη νάιλον και πλαστικών παραπετασμάτων και στους ιδιωτικούς χώρους, με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας της πόλης στο σύνολο της.

Ίδια τα τέλη ταφής στα Κοιμητήρια του Δήμου Βόλου ανεξαρτήτως της θέσης ενταφιασμού των νεκρών

Από την Διεύθυνση Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου ανακοινώνεται ότι ποτέ, από συστάσεως των κοιμητηρίων, δεν υπήρξε και δεν υπάρχει έως σήμερα, τέλος για την επιλογή ταφής σε συγκεκριμένο ταφικό τετράγωνο (πλην των οικογενειακών ταφικών τετραγώνων). «Στα κοιμητήρια του Δήμου μας δεν υπάρχουν ζώνες α’ ή β΄ κατηγορίας με διαφορετικά τέλη θέσεων ταφής. Δηλαδή, ανεξάρτητα από την θέση ταφής και σε κάθε ταφικό τετράγωνο, το τέλος τριετούς ταφής είναι κοινό (ΑΔΣ 852/2012, και 812/2012) για όλους τους πολίτες», ξεκαθάρισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χ.Τσαμπάζης, με αφορμή σχετικό θέμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα.

Αναστάτωση στην Πορταριά για την παύση λειτουργίας του Ταχυδρομικού υποκαταστήματος

Τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας για την επικείμενη παύση λειτουργίας του Ταχυδρομικού υποκαταστήματος Πορταριάς, μεταφέρει με επιστολή στον Προϊστάμενο του Περιφερειακού Καταστήματος ΕΛΤΑ Λάρισας κ.Αθ. Γεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας κ.Γιάννης Γκουντέλιας. Το θέμα έγινε γνωστό μετά από ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε διάφορα σημεία της Πορταριάς, σύμφωνα με την οποία από την επόμενη κιόλας εβδομάδα η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μέσω ιδιωτικού ταχυδρομικού πρακτορείου.

14η Γιορτή Λουκάνικου το Σάββατο στις Σταγιάτες

Η «Γιορτή Λουκάνικου» θα γιορταστεί και φέτος στις Σταγιάτες, το ερχόμενο Σάββατο 20 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ, με γλέντι, χορό και μνήμες γεμάτες γεύσεις από το προϊόν, που μαζί με το νερό, αποτελούσαν σύμβολα της ευρύτερης περιοχής. Η Γιορτή Λουκάνικου, που πραγματοποιείται στις Σταγιάτες για 14η χρονιά, διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου – Δημοτική Ενότητα Πορταριάς και την Τοπική Κοινότητα Σταγιατών, σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Άγιος Σεραφείμ». Στους επισκέπτες θα προσφερθούν και φέτος δωρεάν λουκάνικα από την οικογενειακή επιχείρηση “Στράκα” που δραστηριοποιείται για έναν και πλέον αιώνα.

ΔΕΥΑΜΒ: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα εργασιών για τον καθαρισμό των εγκαταστάσεων ύδρευσης

Νέος κύκλος εργασιών καθαρισμού των εγκαταστάσεων ύδρευσης σε ολόκληρη την περιοχή ευθύνης της ΔΕΥΑΜΒ, συνολικής δαπάνης 110.000,00 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) πρόκειται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΜΒ, στο πλαίσιο της πολιτικής της Επιχείρησης για την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών υδροδότησης σε κάθε οικισμό του Δήμου. Πρόκειται για το έργο «Υγειονομικής Αναγνώρισης», η σύμβαση του οποίου υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ.Παπαευθυμίου και ΣΙΑ Ο.Ε.».