Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Αβέβαιη η εξέλιξη του Σχεδίου Π.Δ. του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου

Ενημέρωση για την εξέλιξη του Σχεδίου Π.Δ. του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου, μετά και την έκδοση του νέου Ν. 4269/2014 που απαλείφει κάθε προηγούμενη πρόβλεψη για συνέχιση των ρυθμιστικών σχεδίων, ζητεί ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης με έγγραφό του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ.Γιάννη Μανιάτη, εκφράζοντας φόβους ότι η έκδοση του νέου νόμου καθιστά ακόμη πιο αβέβαιη την εξέλιξη ενός ζητήματος, το οποίο είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την περιοχή και τη βιώσιμη χωροταξική, πολεοδομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη αυτής. Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο ιστορικό της υπόθεσης και τις ενέργειες της παρούσας Δημοτικής Αρχής, από τους πρώτους μήνες του 2011, για την προώθηση του σημαντικού αυτού θέματος, ο κ.Σκοτινιώτης επισημαίνει στο έγγραφο τα ακόλουθα:  

Γιορτή Τσίπουρου με νέα αποστάγματα στο Κατηχώρι

Τα καινούρια αποστάγματα τσίπουρου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι παραβρεθούν το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 στην 16η Παραδοσιακή Γιορτή Τσίπουρου, στην πλατεία Αγίου Αθανασίου Κατηχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς. Η Γιορτή Τσίπουρου στο Κατηχώρι αποτελεί παράλληλα για τους συμμετέχοντες ευκαιρία για διασκέδαση καθώς μετά την παρασκευή τσίπουρου ακολουθεί πανηγύρι και γλέντι με χορό και τραγούδι.Όπως είναι γνωστό, η περιοχή του Κατηχωρίου φημίζεται για το άριστης ποιότητας κρασί καθώς και για το τσίπουρο, αφού από παλιά οι κάτοικοι απασχολούνται με την καλλιέργεια των αμπελιών και βέβαια με την παραγωγή του τσίπουρου. Με την πάροδο των χρόνων οι Κατηχωριώτες εξελίχθηκαν στους καλύτερους παραγωγούς τσίπουρου τη περιοχής, τους λεγόμενους «Τσιπουράδες» ενώ με την εξέλιξη της τεχνολογίας, σιγά-σιγά, η τέχνη παραγωγής τσίπουρου με τον παραδοσιακό τρόπο άρχισε να ατονεί και τελικά να χάνεται.

Εκδηλώσεις με παραδοσιακό χρώμα στη Νέα Αγχίαλο

Λαϊκή βραδιά με ζωντανή ορχήστρα διοργανώνεται στην κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Μικροθηβών, την Παρασκευή 18 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ., στo πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου. Την επόμενη μέρα, Σάββατο 19 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο λαϊκό πανηγύρι για τη γιορτή του Προφήτη Ηλία στη Νέα Αγχίαλο, από τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με το Σύλλογο των εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου. Η εκδήλωση θα γίνει στις 9.00 το βράδυ στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του προφήτη Ηλία, συνοδεία ζωντανής ορχήστρας η οποία αποτελείται από τους: Απ. Τζαχρή στο κλαρίνο και το τραγούδι, Ευάγγελο και Ρίτσα Ποζιού. Θα εμφανιστούν επίσης τα χορευτικά του Συλλόγου Οξυωτών και της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου.