Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Θετική προοπτική για χρηματοδότηση του Δημοτικού Θεάτρου

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Γιάννη Μιχελάκη είχαν χθες η Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Μαγνησίας κ.Ζέττα Μακρή και ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση από το Δήμο Βόλου της πρόσκλησης που απηύθυνε στις 2.8.2013 ο Υπουργός Εσωτερικών προς όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες, προκειμένου να προτείνουν για ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ενός ώριμου για άμεση δημοπράτηση, αναπτυξιακού χαρακτήρα έργου. Η πρόταση πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 30.8.2013. Ο Δήμαρχος Βόλου, έχοντας τη στήριξη και της κ.Μακρή, ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών να εξασφαλιστεί, μέσω αυτής της διαδικασίας, η χρηματοδότηση της ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, που είναι έργο κορυφαίας σημασίας για την περιοχή μας και ώριμο για άμεση δημοπράτηση, αφού έχουν ολοκληρωθεί από το Δήμο όλες οι αιτούμενες μελέτες και εγκρίσεις.

Θετικοί οι εργαζόμενοι στην αξιολόγηση και αναδιοργάνωση δομών και υπηρεσιών του Δήμου Βόλου

Για την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στη διαδικασία αξιολόγησης και αναδιοργάνωσης των δομών και υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και των νομικών του προσώπων, ενημέρωσε σήμερα το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, ο κ.Σκοτινιώτης εξήγησε στους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δήμο Βόλου τους λόγους που επιβάλλουν την αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των δημοτικών δομών και υπηρεσιών, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτό θα αποτελέσει ασπίδα για το μέλλον του Δήμου, προς όφελος των πολιτών όπως και των ίδιων των εργαζομένων.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στη Βιβλιοθήκη Νέας Ιωνίας

Επαναλειτουργεί από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Αυγούστου η βιβλιοθήκη της Νέας Ιωνίας στον ανακαινισμένο χώρο όπου μεταφέρθηκε, στο κτίριο του Μεταξουργείου (Αναπαύσεως & Καραμπατζάκη, Νέα Ιωνία, τηλ. 2421091077). Για την γνωριμία του κοινού με τους νέους χώρους και την ανανεωμένη συλλογή της Βιβλιοθήκης, θα υλοποιηθούν δραστηριότητες για παιδιά από 6 έως 12 ετών καθημερινά από τις 26 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας με τίτλο «Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος» με την εποπτεία της ΜΚΕ Future Library και την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.