Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Να εφαρμοστούν και στο παιδί της Ρούπα και του Μαζιώτη, όπως και σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην ίδια θέση, όσα προβλέπει ο νόμος

Κατανοητή η ευαισθησία που εκδηλώνεται για το ανήλικο παιδί της Ρούπα και του Μαζιώτη. Η ίδια βεβαίως ευαισθησία θα έπρεπε να εκδηλώνεται και για τόσα και τόσα παιδιά που δυστυχώς βρίσκονται καθημερινά στην ίδια τραγική θέση.
Το θέμα, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με βάση το πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας μας, αλλά με βάση όσα προβλέπει το ισχύον νομικό πλαίσιο για την περίπτωση όπου και οι δύο γονείς δεν είναι αντικειμενικά σε θέση να ανταποκριθούν στα καθήκοντα που τους επιβάλλει το λειτούργημα της επιμέλειας του προσώπου του παιδιού. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι τα αρμόδια όργανα της πολιτείας έχουν ευθύνη αν συμβεί το οτιδήποτε στο παιδί, χωρίς να έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.
Το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας διασφαλίζει επαρκώς την προστασία και τη φροντίδα του παιδιού, τη σωματική και ψυχική του υγεία και την επικοινωνία με τους γονείς του. Το θέμα είναι κατά πόσο τηρείται. Η πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι εξόχως μελαγχολική. Αν υπάρχει λοιπόν ένα αίτημα, είναι να εφαρμοστούν και στο παιδί αυτό, όπως και σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην ίδια θέση, όσα προβλέπει ο νόμος, και να επισπευστούν οι σχετικές διαδικασίες.