Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΥΑΜΒ: Mείωση του ποσού της εγγύησης

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, η πρόταση της Διοίκησης για αναστολή της καταβολής εγγύησης από τους δικαιούχους της Κοινωνικής Πρόνοιας και του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και γενικότερα από όσους έχουν ενταχθεί στις κοινωνικές δομές του Δήμου. Με βάση την απόφαση αυτή, η οποία έλαβε υπόψη της τις ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, οι συμπολίτες μας που πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές, δεν υποχρεούνται στην καταβολή εγγύησης προκειμένου να γίνει επανασύνδεση της υδροδότησης (εφόσον έχει κοπεί). Επίσης, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε σήμερα τη μείωση για το 2014 του ποσού της εγγύησης που είχε καθοριστεί με την ισχύουσα από το 2010 απόφαση, οπότε και εγκρίθηκε ο Κανονισμός Ύδρευσης.

Η.Ξηρακιάς: Νόμος δεν είναι το «δίκαιο του μπαταχτσή»

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στην Ένωση Καταστηματαρχών Εστίασης ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα επιτρέψει κάποιοι καταστηματάρχες να απολαμβάνουν ειδικά προνόμια σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων τους, στέλνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών κ.Ηλίας Ξηρακιάς, απαντώντας σε χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης. Αναλυτικά, στη σχετική δήλωσή του ο κ.Ξηρακιάς αναφέρει τα ακόλουθα: «Οι συντάκτες της χθεσινής ανακοίνωσης της Ένωσης Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας ασχημονούν κατά της Δημοτικής Αρχής και προκαλούν το κοινό αίσθημα επικαλούμενοι ένα φανταστικό πολεμικό κλίμα του Δήμου εναντίον ενός πολυπληθούς και σημαντικού κλάδου επιχειρήσεων της πόλης, που έχει ούτως ή άλλως τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση όλων μας στη σημερινή συγκυρία.

Ένας τόνος τρόφιμα από την ΑΓΕΤ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βόλου

Με ένα τόνο τρόφιμα σε ζάχαρη και αλεύρι ενίσχυσε το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο η τοπική τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ, εν όψει των αυξημένων αναγκών των ανήμπορων συμπολιτών κατά την εορταστική περίοδο. «Η πρωτοβουλία της τοπικής αυτής βιομηχανίας, πέρα από ουσιαστική και εξόχως χρήσιμη για τους συμπολίτες μας, είναι ταυτόχρονα και έντονα συμβολική αφού στέλνει το μήνυμα της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στο συνάνθρωπό μας», τόνισε σε σχετική δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απόστολος Παντσάς.