Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Σημεία των καιρών η δήλωση του Ν.Βούτση για τον εκλογικό νόμο

Και καλά, να δεχτούμε ότι η μνημονιακή μετάλλαξη ήταν αναγκαία για να αποτραπεί η «ανατίναξη του κράτους». Η μετάλλαξη όμως -και μάλιστα οικειοθελώς- στο θέμα του εκλογικού νόμου, τι είναι;
Ο Ν.Βούτσης, λοιπόν, απέκλεισε σήμερα, στη real.gr, το ενδεχόμενο αλλαγής ή τροποποίησης του εκλογικού συστήματος. «Ο εκλογικός νόμος δεν προσφέρεται για τακτικισμούς», διαπίστωσε ο Ν.Βούτσης, γι’ αυτό και η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο μόνο με τη συνταγματική αναθεώρηση! Δηλαδή, ψυχή βαθιά!
Από πότε όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τακτικισμό την αλλαγή του εκλογικού συστήματος με νόμο; Να θυμηθούμε πόσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει στη Βουλή προτάσεις νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος; Ας περιοριστούμε μόνο στην τελευταία, την οποία κατέθεσαν τον Μάρτιο του 2012, δηλαδή λίγο πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί στον ένα πόλο του νέου «μικρού δικομματισμού», η κοινοβουλευτική του ομάδα με επικεφαλής τον Αλ.Τσίπρα και οι δύο ανεξάρτητοι τότε βουλευτές, Σ.Σακοράφα και Π.Κουρουμπλής.

Σημεία των καιρών!