Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Έντονη διαμαρτυρία του δημάρχου Βόλου για το ενδεχόμενο περικοπών των επιχορηγήσεων προς κοινωνικές δομές

Την κατηγορηματική αντίθεση της δημοτικής αρχής στις προτεινόμενες δραματικές περικοπές των επιχορηγήσεων προς σημαντικές κοινωνικές δομές που λειτουργούν με ευθύνη των Δήμων, εκφράζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε επιστολή του προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη και τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κ. Θ. Τσέκο, η οποία κοινοποιείται επίσης στον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ντόλιο.
Ειδικότερα, ο κ. Σκοτινιώτης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη μελλοντική λειτουργία των Βρεφικών, Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μεΑ της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», τονίζοντας ότι οι προτεινόμενες μειώσεις των επιχορηγήσεων, αν ισχύσουν, θα επιφέρουν αντίστοιχη δραματική υποβάθμιση της προσφοράς και της κοινωνικής σημασίας των δομών που αποδεδειγμένα λειτούργησαν και λειτουργούν υποδειγματικά σ’ όλη την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, ζητεί την προσωπική παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας ώστε να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Ο Βόλος έχει μέλλον

Το μήνυμα ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν πρέπει να εγκλωβίσει το Δήμο Βόλου σε ένα κλίμα που θα τροφοδοτεί συνεχώς και θα αναπαράγει τη μιζέρια και τα αδιέξοδα, έστειλε ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια μαζικής συγκέντρωσης του ψηφοδελτίου της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαϊου το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο  κ. Σκοτινιώτης έκανε ενημέρωση για το έργο της δημοτικής αρχής τους τέσσερις μήνες που πέρασαν από την ανάληψη των καθηκόντων της και παράλληλα παρουσίασε τους στόχους ενός μεσοπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού για το αναπτυξιακό μέλλον της πόλης, με  όπλο την αξιοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών εργαλείων, όπως το Ρυθμιστικό Σχέδιο, η τροποποίηση του ΓΠΣ και των ΣΧΟΑΠ, το Master Plan του λιμανιού, το τριετές Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου, και των μεγάλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων όπως το ΕΣΠΑ, το Jessica κ.α.