Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ν. Οικονόμου: Καλούμε τους πενταμηνίτες να σταματήσουν να εμποδίζουν τη λειτουργία του Δήμου

Σε δήλωσή της με αφορμή το συνεχιζόμενο αποκλεισμό του Δημαρχείου από απασχολούμενους στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,  Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ. Νατάσα Οικονόμου επισημαίνει τα ακόλουθα: «Ο Δήμος Βόλου, με δεδομένες τις εφιαλτικές διαστάσεις που λαμβάνει καθημερινά η ανεργία στην περιοχή μας, προσπαθεί να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που παρέχεται από εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα για την εύρεση θέσεων εργασίας, έστω και ολιγόμηνης διάρκειας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως και όλοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας, συμμετέχει ως συμπράττων φορέας, απασχολώντας προσωπικό με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας (πενταμηνίτες), παρά τις επιφυλάξεις που είχαμε εξαρχής διατυπώσει για την περιορισμένη χρονική διάρκεια του προγράμματος και τους όρους των σχετικών συμβάσεων.

Νέα επέμβαση καθαρισμού στο «Οινόπνευμα»

Νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση καταληψιών και τον καθαρισμό εγκαταλελειμμένων χώρων της πρώην Οινοπνευματικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Δήμο Βόλου σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., παρουσία της Αντιδημάρχου του τομέα Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας κ.Νατάσας Οικονόμου και του Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Βόλου Β.Μαρκογιαννάκη.

Αυξημένο ενδιαφέρον από τους Αυστριακούς για διακοπές στο Βόλο και το Πήλιο

Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για τον ελληνικό τουρισμό είναι τα αποτελέσματα της διεθνούς τουριστικής έκθεσης της Βιέννης «Ferienmesse 2013», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10 – 13 Ιανουαρίου στην αυστριακή πρωτεύουσα, με τη συμμετοχή 750 εκθετών από 70 χώρες. Ο Δήμος Βόλου, με εκπρόσωπο την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτξης Σ.Μπαρτζιώκα, συμμετείχε από κοινού με το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο περίπτερο του ΕΟΤ, το οποίο αποτέλεσε πόλο έλξης για τους Αυστριακούς που επισκέφθηκαν την έκθεση και ανήλθαν συνολικά σε 147.759 άτομα.