Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ο Δήμος είχε το 2011 θετικό ισοζύγιο 12 εκ. € - Συνέντευξη του Π.Σκοτινιώτη στο "Thessalianews.gr"

Στην ανάγκη ο Δήμος Βόλου να αποκαταστήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία και να λειτουργεί ως παράγοντας ενότητας και συνοχής της κάτι το οποίο αποτελεί και προσωπικό του στοίχημα, αναφέρεται ο δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης στη συνέντευξη που παραχωρεί στο Thessalianews.gr. Παράλληλα, αναφέρεται στα θετικά, αλλά και στα αρνητικά σημεία, της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη», ενώ επισημαίνει το έργο που έγινε για την οργανωτική ανασυγκρότηση του Δήμου Βόλου όταν χρειάστηκε στην μετά – Καλλικράτη εποχή να συνενωθούν παραπάνω από εβδομήντα Δημοτικές Επιχειρήσεις και Οργανισμοί, σε δύο. Ειδική μνεία κάνει στο θετικό ισοζύγιο για την οικονομική χρήση του 2011 που φτάνει τα 11 – 12 εκ. ευρώ, αλλά και για την ανάγκη αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού.

Συνεργασία για τα προβλήματα εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Αγ. Παρασκευής

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, με θέμα τα προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή της πολεοδομικής μελέτης στη συνοικία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Ν. Μόσχος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Α. Κούτσουρος διατύπωσε τις απόψεις και προτάσεις κατοίκων της περιοχής, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να παρέμβει προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να δοθεί οριστική λύση και να αποκατασταθεί η τάξη και η ηρεμία στην περιοχή. Ο κ. Σκοτινιώτης απάντησε ότι η Δημοτική Αρχή θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την εξομάλυνση των προβλημάτων και προς την κατεύθυνση αυτή θα επιδιώξει να πραγματοποιηθεί σύντομα συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Εξωραϊστικού Συλλόγου.

Ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ συμμετέχουν στην έρευνα «Από-Τιμώντας το νερό»

Ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ συμμετέχουν στην πανελλαδική έρευνα του Δικτύου Μεσόγειος SOS «Από-Τιμώντας το νερό», που στόχο έχει να καταγράψει τις απόψεις και τις συνήθειες του ανώνυμου καταναλωτή στη διαχείριση του νερού των νοικοκυριών.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Π. Σκοτινιώτης σε επιστολή – πρόσκληση συμμετοχής στην έρευνα προς κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, «όλοι κατανοούμε ότι η ορθολογική διαχείριση του πολύτιμου αυτού φυσικού πλούτου που είναι πηγή ζωής, πρέπει να αποτελέσει κοινή επιδίωξη κάθε τοπικής κοινωνίας ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και ευρύτερων κλιματικών αλλαγών. Σας καλούμε και σας προτρέπουμε να διαθέσετε λίγα λεπτά από το χρόνο σας προκειμένου να συμπληρώσετε το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που είναι στη διεύθυνση:http://surveys.medsos.gr/index.php. Ας συμβάλλουμε όλοι σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια της ΔΕΥΑΜΒ για ορθολογική διαχείριση του νερού, με βελτίωση της ποιότητας και παρέχοντας το στον καταναλωτή στο μικρότερο δυνατό κόστος».

Προστασία αστέγων σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας» και την «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης» Βόλου κάνει μία συντονισμένη προσπάθεια να προστατέψει άτομα που στερούνται κατοικίας, από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (πτώση της θερμοκρασίας και πιθανή χιονόπτωση) που προβλέπει η Ε.Μ.Υ για τις επόμενες ημέρες.
Για το σκοπό αυτό υπάλληλοι του Δήμου και εθελοντές πολίτες θα βρίσκονται στο Κεντρικό (Β΄) ΚΑΠΗ του Βόλου, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό από την Πέμπτη (26/1/12), μέχρι το Σάββατο (28/1/12) το μεσημέρι με υποστηρικτικό υλικό (κουβέρτες, sleeping bags, ροφήματα και τρόφιμα), παρέχοντας μια ζεστή γωνιά για την προσωρινή φιλοξενία των άστεγων συνανθρώπων μας.
Η διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: Β’ ΚΑΠΗ Βόλου (Κωσταντά 147-Δον Δαλεζίου), Τηλέφωνο: 24210 70039
           

Επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου στην Αθήνα

Μετά την επιτυχία που είχε ο εορτασμός από τον Δήμο Βόλου της επετείου των 130 χρόνων της απελευθέρωσης του Βόλου, οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στην Αθήνα, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βόλου) μετά από ομόφωνη  αποδοχή της πρότασης του Δήμου από την  Ιστορική  και  Εθνολογική  Εταιρία  Ελλάδας (ΙΕΕΕ). Ο νέος κύκλος εκδηλώσεων στην Αθήνα οργανώνεται  από το Δήμο Βόλου και την ΙΕΕΕ   με τη συνεργασία των  Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Μαγνησίας.
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και  ώρα 7 το βράδυ θα εγκαινιασθεί από την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η Έκθεση της σπάνιας συλλογής του συμπολίτη μας Καθηγητή Δημήτρη Τσούμα με θέμα: «130 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας - Άρτας (1881-2011). Σάτιρα και Πολιτική». Την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στον ίδιο χώρο (Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής-Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, οδός Σταδίου 13) θα πραγματοποιηθεί επιστημονική Ημερίδα με το ίδιο θέμα.

Παρουσίαση του βιβλίου του Παύλου Τσίμα την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στο «Αχίλλειον»

Η Διεύθυνση Αρχείων, Βιβλιοθηκών και Μουσείων, Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ παρουσιάζουν του βιβλίο του Παύλου Τσίμα «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Νέα Υόρκη, Σεπτέμβριος 2008-Αθήνα, Οκτώβριος 2011», την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ., στο Αχίλλειον (πεζόδρομος Κουμουνδούρου και Ιάσονος 1, Βόλος). Στην εκδήλωση ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Θανάση Σαμαρά για το χρονικό της οικονομικής κατάρρευσης, όπως το κατέγραψε στα ταξίδια του σε όλες τις χώρες του πλανήτη, που μπήκαν στο δίνη του οικονομικού κυκλώνα.