Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Συνεργασία Δήμου Βόλου - Κυνηγετικών Συλλόγων για τα αδέσποτα

Η  ανάγκη να αναπτυχθεί άμεση και ειλικρινής συνεργασία μεταξύ του Δήμου Βόλου, των δύο Κυνηγετικών Συλλόγων της περιοχής και του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδεσπότων, τονίσθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο Στρεφτάρη υπό τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Παρέμβασης, Παιδείας και Πολιτισμού  κ. Απ. Παντσά και τη συμμετοχή εκπροσώπων των συλλόγων.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Παντσάς υπογράμμισε τη βούληση της δημοτικής αρχής να επιλυθεί το πρόβλημα και ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων συγκεκριμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή, δεδομένου ότι απ’ όλες τις πλευρές αναγνωρίστηκε το εύρος του προβλήματος, το οποίο δεν έχει αμβλυνθεί παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα από οργανωμένους φορείς.

Ενημέρωση για το λιμάνι ζητεί ο Δήμαρχος Βόλου

Ενημέρωση για τις κυβερνητικές προθέσεις σχετικά με την υλοποίηση προγράμματος «Λιμενικού Καλλικράτη», ζητεί με επιστολή του προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γ. Διαμαντίδη, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης. Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται επίσης στους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο κ. Σκοτινιώτης τονίζει ότι ενδεχόμενο αποξένωσης του Δήμου και της πόλης από τη λειτουργία του λιμανιού του Βόλου και από τις κρίσιμες επιλογές για το μέλλον του, δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία στη δημοτική αρχή, γι’ αυτό ζητεί να οριστεί συνάντηση των τοπικών φορέων με τον Υπουργό.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
 «Από τον Τύπο πληροφορούμαστε για την πρόθεση της κυβέρνησης  να υλοποιήσει πρόγραμμα «Λιμενικού Καλλικράτη», στο πλαίσιο του οποίου το λιμάνι του Βόλου σχεδιάζεται να απορροφηθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.