Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Παραδόθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα το 12ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας

Ένα ακόμη νέο διδακτήριο, το οποίο πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, παραδόθηκε και επισήμως σήμερα στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για το 12ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, το οποίο λειτουργούσε έως πρόσφατα σε αίθουσες του παρακείμενου διδακτηρίου και μεταφέρθηκε πλέον σε δικό του νεόδμητο κτίριο, το οποίο ανεγέρθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος των 1ου και 2ου Δημοτικών, απέναντι από το πρώην δημαρχιακό κατάστημα Νέας Ιωνίας. 

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη μίσθωση χώρων του ΕΑΚ από την ΠΑΕ Ολυμπιακός

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση μίσθωσης για τη χρήση χώρων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Βόλου από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου κ.Παύλο Μαβίδη και τον Πρόεδρο της ΠΑΕ κ.Δημήτρη Καραγιάννη. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι τριετής με δικαίωμα παράτασης για δυο χρόνια, εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και οι όροι που προβλέπονται στη σύμβαση.

Στον εισαγγελέα η έρευνα για την υπόθεση της Σαλή Σελήνης

Με ερέθισμα τα δημοσιεύματα για την τραγική υπόθεση που αφορά τη μικρή Μαρία, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βόλου, η οποία διαδέχθηκε την υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, προχώρησε σε έρευνα σε σχέση με τη Σαλή Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας ή Δημοπούλου Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, φερομένη ως μητέρα της μικρής Μαρίας και κάτοικος  στον καταυλισμό Αθιγγάνων στον Ξηριά Αλμυρού.

Εντός των επιτρεπτών ορίων οι ρύποι στις κολυμβητικές ακτές του Δήμου Βόλου τις ημέρες που έγινε η εκτροπή

Από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα: Από δειγματοληψίες που πραγματοποίησε  η ΔΕΥΑΜΒ στις κολυμβητικές ακτές  του Δήμου  Βόλου στις 22 και 23 Οκτωβρίου, δηλαδή κατά τις ημέρες που έγινε η εκτροπή των οικιακών λυμάτων στην περιοχή του λιμανιού,  διαπιστώθηκε ότι οι ρύποι ήταν εντός των επιτρεπτών ορίων. Οι δειγματοληψίες συνεχίζονται και νεότερα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. To κοινό παρακαλείται να παρακολουθεί τις ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΜΒ και των αρμοδίων υπηρεσιών που χειρίζονται το θέμα.

Λ.Μαυρογιάννης: Κανένας λογαριασμός της ΔΕΥΑΜΒ του 2013 δεν χρεώθηκε με το τιμολόγιο του 2012

Με αφορμή σχετικές αναφορές σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Λεωνίδα Μαυρογιάννη διευκρινίζεται ότι, όλοι οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ του πρώτου τριμήνου του 2013, όπως και των επόμενων τριμήνων, εκδόθηκαν με το τιμολόγιο του 2013. Η σύγχυση που φαίνεται να δημιουργήθηκε σε κάποιους καταναλωτές οφείλεται στο γεγονός ότι λογαριασμοί του τρίτου και του τέταρτου τριμήνου του 2012, που φυσικά εκδόθηκαν με το τιμολόγιο του 2012, επιδόθηκαν με καθυστέρηση. Επισημαίνεται, για μια ακόμη φορά, ότι με το σύστημα της αναγωγής που εφαρμόζεται στη ΔΕΥΑΜΒ, όλοι οι λογαριασμοί χρεώνονται για 90 ημέρες.

Έκτακτο πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Βόλου

Ενόψει της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου, η Υπηρεσία Καθαριότητας αναπροσαρμόζοντας, για το εορταστικό τριήμερο, το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, θα λειτουργήσει και τις μέρες των αργιών, είτε στο σύνολό της, είτε μερικώς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες του Δήμου. Παρακαλούνται οι δημότες να λάβουν υπόψη τους το πρόγραμμα λειτουργίας, ώστε να είναι η εικόνα του Δήμου Βόλου, όσο γίνεται, πιο ευχάριστη, και για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες. Συγκεκριμένα, η λειτουργία της Υπηρεσίας, το εορταστικό τριήμερο διαμορφώνεται ως εξής:

«Εκφάνσεις και πρακτικές του νεοναζισμού: η περίπτωση της Χρυσής Αυγής»

To τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου διοργανώνουν την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στις 19.00, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον εκδήλωση με θέμα: «Εκφάνσεις και πρακτικές του νεοναζισμού: η περίπτωση της Χρυσής Αυγής». Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Κ. Γεωργούση, Οι Εκκαθαριστές. Θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχουν οι: Κ. Γεωργούσης (σκηνοθέτης), Πολυμέρης Βόγλης (ιστορικός, ΙΑΚΑ), Ιωάννα Λαλιώτου (ιστορικός, ΙΑΚΑ).