Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Επιλογή Ευθύνης: Καλά τα λουλουδάκια και τα λαμπιόνια στο κέντρο της πόλης, αλλά ο Βόλος έχει άλλες ανάγκες και προτεραιότητες

Φτωχό σε σχεδιασμό για το μέλλον του Δήμου το  τεχνικό πρόγραμμα 2016
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τον τεκμηριωμένο και υπεύθυνο αντίλογο που διατύπωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας, ψηφίστηκε από τη δημοτική πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου για το 2016. Δυστυχώς, η δημοτική αρχή αντιμετώπισε και αυτό το μείζονος σημασίας, για την προοπτική του Δήμου και της ευρύτερης Μαγνησίας, θέμα -και μάλιστα ενόψει της έναρξης του νέου ΕΣΠΑ- με προχειρότητα, επιπολαιότητα και έλλειψη συνολικού και μακρόπνοου σχεδιασμού.
Στους δημοτικούς συμβούλους δόθηκε ένας πίνακας με παράθεση έργων και αριθμών, χωρίς μία γραπτή εισήγηση του Αντιδημάρχου, όπου να παρουσιάζονται αναλυτικά βασικά στοιχεία για την υφιστάμενη κατάσταση –ποια ήταν τα φετινά κονδύλια και πού δαπανήθηκαν;-, αλλά και τη μελλοντική εκτέλεση του προγράμματος, ώστε να προκύπτει μια σαφής εικόνα του συνολικού σχεδιασμού (π.χ. αν υπάρχουν σήμερα έργα που εκτελούνται με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, αν υλοποιήθηκαν και ποια έργα φέτος, ποιο το υπολογιζόμενο ποσοστό υλοποίησης του προγράμματος ανά έτος, ποιοι είναι οι εξασφαλισμένοι πόροι, αν υπάρχουν και ποια είναι τα διεκδικούμενα έργα εκτός χρηματοδότησης, που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε ένα παράρτημα). 
Η προηγούμενη δημοτική αρχή βρήκε το ΕΣΠΑ στα τελειώματά του και κατόρθωσε, εντούτοις, να εξασφαλίσει για το Δήμο σημαντικές χρηματοδοτήσεις, κάνοντας παράλληλα έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την επόμενη προγραμματική περίοδο.