Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Συνεργασία Δήμου Βόλου και Ιατρείου Αλληλεγγύης για τον εμβολιασμό των ανασφάλιστων παιδιών

Συνεχίζονται συστηματικά από το Δήμο Βόλου, διά της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας και Πολιτισμού, οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση προβλημάτων μείζονος σημασίας, που αφορούν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ο εμβολιασμός παιδιών εκείνων των οικογενειών που, είτε επειδή είναι ανασφάλιστες είτε γιατί δεν είναι ενημερωμένες σωστά, γίνεται πλημμελώς με αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά να κινδυνεύουν άμεσα από διάφορες ασθένειες. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού  κ Απόστολος Παντσάς, ο εμβολιασμός των παιδιών είναι αναγκαίος και απαραίτητος τόσο για την υγεία τους, όσο και για τη δημόσια υγεία.

Επί τάπητος τα θέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας

Για τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν στις Δημοτικές Ενότητες Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας, ενημέρωσε ο τοπικός Αντιδήμαρχος Γ.Γκουντέλιας το νέο Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ.Γιώργο Καλτσογιάννη κατά τη διάρκεια μεταξύ τους συνάντησης. Ο κ.Γκουντέλιας έθεσε πρωτίστως το αίτημα που είχε διατυπώσει και στον προηγούμενο Αντιπεριφερειάρχη, για  την αποκατάσταση του οδοστρώματος του εθνικού δρόμου Βόλου- Πορταριάς σε δύο σημεία και συγκεκριμένα: (α) σε μήκος 300μ. περίπου στη συμβολή του επαρχιακού δρόμου προς Άνω συνοικία Κατηχωρίου με τον εθνικό δρόμο, όπου το οδόστρωμα έχει φθαρεί υπερβολικά και παρουσιάζει καθιζήσεις (β) σε μήκος 600μ. περίπου από το πρατήριο καυσίμων Δενελάβα έως το ξενοδοχείο «Βαλένη», όπου το οδόστρωμα παρουσιάζει τις ίδιες φθορές.

Κάλεσμα εθελοντών για το φετινό «Καρναβάλι του Κόσμου»

Άρχισαν οι προετοιμασίες για το φετινό καρναβάλι του Βόλου. Με κεντρικό άξονα την κινητοποίηση ολόκληρου του τοπικού πολιτιστικού δυναμικού και το ζωντάνεμα της πόλης και της περιοχής για παραπάνω από δυο εβδομάδες, ξεκίνησαν ήδη και έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι συσκέψεις προετοιμασίας του σημαντικού αυτού εορταστικού γεγονότος. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απ.Παντσά, «στόχος είναι φέτος όχι μόνο να μην φύγει κανείς από την περιοχή μας το τριήμερο της Αποκριάς-Καθαρής Δευτέρας, αλλά αντιθέτως να δώσουμε κίνητρο να την επισκεφθούν όσοι, απ’ όλη την Ελλάδα, θα ήθελαν να ζήσουν ένα πολύ ενδιαφέρον τριήμερο στην περιοχή μας.

Εκδήλωση για το δικαίωμα στην εργασία και την καταπολέμηση των διακρίσεων

O Δήμος Βόλου - Συμβούλιο Μεταναστών και το Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία» διοργανώνουν την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα (17.00-21.00) εσπερίδα εργασίας, με θέμα: «Το Δικαίωμα στην Εργασία και η καταπολέμηση των διακρίσεων: Η σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Πρόκειται για την πέμπτη από μία σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Βόλος Πάτρα, Ιωάννινα).