Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Το αφιέρωμα στον Ιούλιο Βερν γέφυρα φιλίας μεταξύ του Βόλου και της Νάντης

Την ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Βόλου και το Δήμο της Νάντης στη Γαλλία, που αναπτύχθηκε με αφορμή τη διοργάνωση του αφιερώματος στον Ιούλιο Βερν, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εκδηλώσεων, σήμερα το βράδυ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Ο κ.Σκοτινιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου αυτού φιλέλληνα συγγραφέα, το οποίο παραμένει τόσο επίκαιρο και τόσο ζωντανό 109 χρόνια μετά το θάνατό του, γίνεται γέφυρα φιλίας μεταξύ του Βόλου και της γενέτειράς του, της Νάντης.

Απογράφηκαν εγκαίρως όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Βόλου

Να αποστείλουν άμεσα, χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή, στο Υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί για την απογραφή φορέων και επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καλεί τους Δημάρχους της χώρας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνης. Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Βόλου απέστειλε εγκαίρως τα στοιχεία και ήδη έχουν απογραφεί όλα τα Νομικά του Πρόσωπα. Η δήλωση του κ.Ασκούνη έγινε με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το Υπουργείο Εσωτερικών των Επιχειρήσεων και  Εταιρειών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα και την αρνητική δημοσιότητα που προκλήθηκε από το γεγονός αυτό, και έχει ως εξής:

Π.Μαβίδης: Ανοικτό στο κοινό το ΕΑΚ

Για αυθαίρετη ενέργεια, η οποία αντίκειται στους όρους της σύμβασης μίσθωσης στην ΠΑΕ Ολυμπιακός χώρων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Βόλου, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου κ.Παύλος Μαβίδης μιλώντας σήμερα στο «Ράδιο Ένα 102,5» για το θέμα που έχει προκύψει μετά από καταγγελίες αθλητών ότι τις τελευταίες ημέρες και κατά τις απογευματινές ώρες κλείνουν οι πόρτες του Σταδίου και δεν τους επιτρέπεται η είσοδος, λόγω προπόνησης της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο κ.Μαβίδης τόνισε ότι οι πόρτες του Σταδίου για το κοινό θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτές όλη την ημέρα, ακόμη κι όταν προπονείται η ομάδα, καθώς οι αθλούμενοι χρησιμοποιούν τα κουλουάρ και όχι την περιοχή του γηπέδου, όπου γίνεται η προπόνηση.

«Η γυναίκα της Ζάκυθος» ταξιδεύει στο Βόλο

Στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδας θα παρουσιαστεί το Σάββατο 2 Αυγούστου (ώρα έναρξης 21:15) η παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος» που περιοδεύει σε αρχαία θέατρα όλης της Ελλάδας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2014. Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Δήμος Αβδελιώτης «η συνεργασία του Ελληνικού Φεστιβάλ με το ΔΙΑΖΩΜΑ και τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων για την πραγματοποίηση αυτής της παράστασης, υπηρετεί την ιδέα της επαναλειτουργίας αρχαίων θεάτρων, διάσπαρτων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για το κοινό να επανακτήσει τη ζωντανή του σχέση με αυτά τα σπουδαία μνημεία μέσα από τη βιωματική εμπειρία της συγκίνησης που μπορεί να προσφέρει η θεατρική τέχνη.

Εκδήλωση για την επέτειο Ολοκαυτώματος της Ν.Αγχιάλου

Εκδήλωση μνήμης για την 108η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Αγχιάλου από τους Βούλγαρους, στις 30 Ιουλίου του 1906, που σηματοδότησε τη δημιουργία της σημερινής Νέας Αγχιάλου στη Μαγνησία, διοργανώνει την Τετάρτη 30 Ιουλίου ο Δήμος Βόλου και η Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο χώρο του Ηρώου των Πεσόντων στην κεντρική πλατεία Νέας Αγχιάλου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από φορείς της περιοχής. Για το Ιστορικό της Ημέρας θα μιλήσει ο κ.Ευθύμιος Τσάμης, υπεύθυνος Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου, με θέμα «Η Αγχίαλος στο χώρο και στο χρόνο».