Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση πολιτισμών το «Καρναβάλι του Κόσμου 2012»

Σύσκεψη εργασίας με σκοπό των συντονισμό των υπηρεσιών και την κατανομή αρμοδιοτήτων για την καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων «Καρναβάλι του Κόσμου 2012», συγκάλεσε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης στο πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Βόλου και των Νομικών του Προσώπων, στους οποίους ανατέθηκαν συγκεκριμένες ευθύνες για την υλοποίηση της διοργάνωσης.

Π. Σκοτινιώτης: Οι νέες περικοπές αποτελούν τη χαριστική βολή για τους Δήμους

Με αφορμή πληροφορίες για περαιτέρω περικοπές στα έσοδα των Δήμων το 2012, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε μια στιγμή  που  οι Δήμοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση,  η νέα περικοπή 400 εκατ. ευρώ στα έσοδά τους για το 2012 που, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποφασίστηκε  στις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόϊκα, έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν δεν φαίνεται να υλοποιείται από την κυβέρνηση η δέσμευση που ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ.Λ.Παπαδήμος όπως και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τ.Γιαννίτσης ανέλαβαν, για εγγραφή στον προϋπολογισμό του 2012 των 450 εκατ. ευρώ, τα οποία «ξεχάστηκαν» από   το  Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου Βόλου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την καταιγίδα

Η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή από χθες αργά το βράδυ μέχρι και τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα, με έντονη βροχόπτωση και ανέμους που έφθαναν ακόμη και τα 10 μποφόρ, βρήκε ετοιμοπόλεμες τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, όπως και τη ΔΕΥΑΜΒ, συνεργεία των οποίων έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα και κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με αποτελεσματικότητα. Νωρίς το απόγευμα υπήρξε συνεργασία του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ.Χαρ.Τσαμπάζη και κινητοποιήθηκε σύσσωμο το πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου και της ΔΕΥΑΜΒ, συμμετέχοντας σε μια συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την εξυπηρέτηση των πολιτών, με τη συνδρομή και μελών εθελοντικών οργανώσεων της περιοχής. 

Προσωρινή στέγαση της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων σε δημοτικό κτίριο

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας μετά από μια δεκαετή παρουσία στην τοπική κοινωνία με εξαιρετική πολυεπίπεδη δράση και δραστηριότητα των μελών της αποκτά προσωρινή στέγη σε ένα δημοτικό κτήριο που βρίσκεται στην πλατεία «Κυλινδρά» της Τοπικής Κοινότητας Άλλης Μεριάς, Έτσι,  όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο Δήμος με τις ενέργειές του καθημερινά προσπαθεί να στηρίζει στην πράξη την ανεκτίμητη εθελοντική προσφορά των πολιτών και των οργανώσεών τους, σε μια κρίσιμη καμπή για τη συνοχή του κοινωνικού ιστού, σφυρηλατώντας μια αμφίδρομη σχέση αμοιβαίας συνεργασίας.