Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Μακέτες έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μοιραστούν στα σχολεία για συναρμολόγηση

Μακέτες ενός φωτοβολταϊκού πάρκου, ενός υδροηλεκτρικού εργοστασίου και ενός αιολικού πάρκου, πρόκειται να μοιράσει σε Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής η Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Βόλου (ΑΝΕΒΟ), στο πλαίσιο του έργου “Πρότυπα Ενεργειακής Απόδοσης στα Σχολεία” (PEES) και επιθυμώντας να συμβάλλει στην ευρύτερη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών για το περιβάλλον και την ενέργεια.  Η παρουσίαση των μακετών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στις περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων θα γίνει κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη και ώρα 12:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα μοιραστούν στα Γυμνάσια και Λύκεια για να συναρμολογηθούν. 

Αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με ένα εντυπωσιακό ψυχαγωγικό πρόγραμμα

Με ένα καταπληκτικό μάγο– ταχυδακτυλουργό, ο οποίος θα εξαφανίσει αντικείμενα, θα κάνει άλλα να «πετάξουν» μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων, θα κάνει σύνθετα ταχυδακτυλουργικά κόλπα και – το αγαπημένο των παιδιών – θα εμφανίσει ζωάκια, ανοίγει την Παρασκευή το απόγευμα η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου στην Πλατεία Πανεπιστημίου.
Ο μάγος – ταχυδακτυλουργός θα παρουσιάσει μαζί με την παρτενέρ του ένα μοναδικό show, με εντυπωσιακά νούμερα και αναμένεται κυριολεκτικά «να μαγέψει» μικρούς και μεγάλους με τις απίστευτες ικανότητές του και το εντυπωσιακό φινάλε. Στο πρόγραμμά του η συμμετοχή των παιδιών (μικρών ή μεγαλύτερων) είναι ενεργή. Διάρκεια:1 ώρα.
Στον ίδιο χώρο, επίσης, τριμελές σχήμα από ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ -ντυμένοι χριστουγεννιάτικα δέντρα, νεράιδες και ξωτικά, θα παρουσιάσει εντυπωσιακό θέαμα κάνοντας μονόκυκλο και παίζοντας με κορίνες.

Αναγκαία η συντήρηση του οδικού δικτύου Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας

Την ανάγκη να δρομολογηθούν άμεσα εργασίες συντήρησης της εθνικής οδού Βόλου - Πορταριάς και των επαρχιακών οδών Πορταριάς - Μακρινίτσας και Βόλου - Άλλης Μεριάς, επισημαίνει με επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αργ. Κοπάνα ο Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας κ. Γ. Γκουντέλιας. 
Όπως συγκεκριμένα αναφέρει, το  οδικό δίκτυο της περιοχής (εθνικό και επαρχιακό) παρουσιάζει σοβαρότατο πρόβλημα και χρήζει άμεσης επέμβασης ώστε να πραγματοποιείται απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα επικινδυνότητας η διέλευση των οχημάτων η οποία σήμερα κρίνεται δυσχερής και επικίνδυνη.
Ειδικότερα, τα σημεία στα οποία έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα προβλήματα φθοράς του ασφαλτοτάπητα είναι: