Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Διπλή παρέμβαση Π. Σκοτινιώτη για τους απολυμένους της ΚΟΝΤΙ

Να ορίσει άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, τη συνάντηση που ευλόγως αξιώνουν οι απολυμένοι, πρώην εργαζόμενοι της Εταιρείας «ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ», ζητεί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης από τον Aναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σωκράτη Ξυνίδη. Παράλληλα, ζητεί από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρό στοιχεία σχετικά με τη σύσταση νέας Εταιρείας από την ARCELORMITAL στην περιοχή της Αττικής, αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών της παραγωγικής μονάδας στο Βόλο, τα οποία ενδεχομένως θα αξιοποιηθούν από τους απολυμένους, πρώην εργαζόμενους της Εταιρείας «ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ» για να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

Εντάσσονται στο ΕΣΠΑ έργα του Δήμου Βόλου από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ

Άρχισε η έγκριση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ έργων του Δήμου Βόλου που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, συνολικού προϋπολογισμού 2.460.000 ευρώ, και τα οποία περιλαμβάνονταν στην πρόταση των έξι συνολικά έργων που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή σε σχετική πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Πρόκειται για τα έργα: «Αποχέτευση λυμάτων Δήμου Πορταριάς και Κοινότητας Μακρινίτσας (συμπληρωματικές εργασίες), προϋπολογισμού 1.940.522,3 ευρώ, που ήδη έχει λάβει απόφαση ένταξης και ακολουθεί το έργο «Επισκευή και επανάχρηση κτιρίου Στρατώνα», προϋπολογισμού 519.512 ευρώ, η ένταξη του οποίου αναμένεται εντός των ημερών.

Διευρύνει τις τουριστικές σχέσεις με Ρωσία ο Δήμος Βόλου

Θέματα συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού με κυριότερο τη διερεύνηση καθιέρωσης απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με την υποδιευθύντρια του τουριστικού οργανισμού Solvex κ. Κατερίνα Άιζερμαν και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κ. Λεβέντη. 

Συνεδριάζει η Ομάδα Εργασίας για τους Ποδηλατοδρόμους

Συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημάρχου κ. Π. Σκοτινιώτη  η ομάδα εργασίας για το  έργο «Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων στο Δήμο Βόλου». Η ομάδα αποτελείται από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και καλείται να προσδιορίσει και να κοστολογήσει τις απαραίτητες επεμβάσεις, ώστε το υπάρχον δίκτυο ποδηλατοδρόμων να καταστεί ασφαλές και λειτουργικό.

Επιτακτική ανάγκη η κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη δυτική είσοδο της Ν.Αγχιάλου

Την ανάγκη να προωθηθεί άμεσα το έργο κατασκευής ισόπεδου κόμβου στη δυτική είσοδο της Νέας Αγχιάλου, στη συμβολή της με την εθνική οδό Βόλου – Μικροθηβών, υπογραμμίζει με έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Ελέγχων Συντήρησης Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνος. Σημειώνεται ότι για την κατασκευή του κόμβου υπάρχει έτοιμη μελέτη, η οποία έχει συνταχθεί από τη Δ.Ε.Σ.Ε. Περιφέρειας Θεσσαλίας.