Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ισολογισμός 2012 Δήμου Βόλου: Σταδιακή εξυγίανση των οικονομικών, παρά τη μεγάλη μείωση εσόδων

Εγκρίθηκε, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ισολογισμός 2012, που αποτυπώνει την οικονομική θέση του Δήμου Βόλου, στις 31-12-2012, αποκαλύπτοντας τη σταδιακή εξυγίανση των οικονομικών του. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο νέος Δήμος το 2012, σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, έφερε σε πέρας τις τρέχουσες υποχρεώσεις του, συγκράτησε τις δαπάνες του, τακτοποίησε μεγάλο μέρος παρελθουσών οφειλών (μισθοδοσίες, ρυθμίσεις με δημόσιο και ασφαλιστικούς φορείς, εξόφληση προμηθευτών), συνεχίζοντας τη νοικοκυρεμένη διαχείριση του 2011, τακτοποίησε νοσηρές καταστάσεις του παρελθόντος (αποτυπώνονται οι καταλογισμοί και τα λοιπά ταμειακά ελλείμματα, περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, εκτός των ποσών των καταλογισμών που αφορούν τα νομικά πρόσωπα του πρώην Δήμου Βόλου), εξυπηρέτησε κανονικά τα δάνειά του, προσπάθησε να αυξήσει τα έσοδά του και παρουσίασε πλεόνασμα. Και μάλιστα, ενώ παρατηρείται μεγάλη μείωση των εσόδων του, σε σχέση με το 2011.

Δήλωση Π.Σκοτινιώτη για το θάνατο του Γ.Βούλγαρη

Για το θάνατο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Βούλγαρη, ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κόσμος του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, η οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και της Νίκης Βόλου, η τοπική κοινωνία στο σύνολό της, θρηνούν για το χαμό του Γιώργου Βούλγαρη, ενός ανθρώπου που τίμησε ως ποδοσφαιριστής την πόλη μας. Ο Γιώργος Βούλγαρης υπήρξε μεγάλο ποδοσφαιρικό ταλέντο και αναδείχθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του τοπικού ποδοσφαίρου. Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του». 

Πρόγραμμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας για το Πάσχα

Ενόψει των εορτών του Πάσχα, η Υπηρεσία Καθαριότητας αναπροσαρμόζοντας το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, θα λειτουργήσει και τις μέρες των αργιών μερικώς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες του Δήμου. 

Συγκεκριμένα, η λειτουργία της Υπηρεσίας, θα είναι:

1. Αποκομιδή απορριμμάτων και υλικών ανακύκλωσης

Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου της Νέας Αγχιάλου

Διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου προστάτη της Νέας Αγχιάλου Αγίου Γεωργίου, διοργανώνει η Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου. Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 22 Απριλίου, στις 8.30μ.μ., μετά το πέρας του μεγάλου εσπερινού, στην κεντρική πλατεία της Νέας Αγχιάλου θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση με μουσική και χορό για όλο τον κόσμο. Στην εκδήλωση θα εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου Δήμου Βόλου και του Συλλόγου των εν Θεσσαλία Οξυωτών.

Δήλωση για το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Επιλογή Ευθύνης - Πάμε Μπροστά"


Π.Σκοτινιώτης: Δυνατό ψηφοδέλτιο, με μεγάλη ανανέωση, πραγματικός «καθρέφτης» της τοπικής κοινωνίας

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα 125 ονόματα υποψηφίων για το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βόλου, του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Πάνο Σκοτινιώτη. Μετά το Πάσχα και μέχρι την κατάθεση του συνδυασμού θα ακολουθήσει η ανακοίνωση και των άλλων υποψηφίων. Προγραμματίζεται μάλιστα ειδική εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων, η οποία θα συνδυαστεί και με την παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού.
Λίστα υποψηφίων