Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση του Δημάρχου Βόλου στον Π. Μαρκάκη για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης στην πόλη

«Η λύση στο πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζει ο Βόλος δεν είναι η αέναη δημιουργία νέων οργανωμένων χώρων στάθμευσης, αλλά η καθιέρωση εναλλακτικών προτύπων μετακίνησης, με βάση τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας». Αυτό τονίζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης απαντώντας σε επιστολή του Βουλευτή Μαγνησίας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Παύλου Μαρκάκη με θέμα τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.
Επιπλέον, υπογραμμίζει ο κ. Σκοτινιώτης, από τα στοιχεία των ερευνών που πραγματοποιούνται συνεχώς, προκύπτει ότι και οι υπάρχοντες οργανωμένοι χώροι στάθμευσης, δεν έχουν πληρότητα, κάτι που αποδεικνύει ότι τελικά οι οργανωμένοι αυτοί χώροι στάθμευσης δεν αποτελούν τη μοναδική λύση στο πρόβλημα του κυκλοφοριακού.
Αναλυτικά, στην απάντηση του Δημάρχου προς τον Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Μέσα σε 48 ώρες απομακρύνθηκαν τα σκουπίδια από Βόλο και Νέα Ιωνία

Ένα 48ωρο χρειάστηκαν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου Βόλου για να απαλλάξουν την πόλη από τους όγκους σκουπιδιών που συσσωρεύτηκαν στους δρόμους, λόγω της πολυήμερης απεργίας της ΠΟΕ ΟΤΑ. Η αποκομιδή ξεκίνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής και συνεχίστηκε το Σάββατο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από τις Δημοτικές Ενότητες Βόλου και Νέας Ιωνίας περίπου 1500 τόνοι απορριμμάτων.