Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Στο ΕΣΠΑ δυο ακόμη έργα του Δήμου Βόλου από το πρόγραμμα «Θησέας»

Την έγκριση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ εξασφάλισαν τα έργα  «Αποχέτευση Λυμάτων Δήμου Πορταριάς και Κοινότητας Μακρινίτσας (Συμπληρωματικές Εργασίες)» και «Επισκευή και επανάχρηση κτιρίου Στρατώνα», όπως ενημέρωσε σήμερα τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Π.Κουκουλόπουλος. Πρόκειται για έργα του Δήμου Βόλου που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και τα οποία περιλαμβάνονταν στην πρόταση των έξι συνολικά έργων που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή σε σχετική πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Συνεργασία ΔΕΥΑΜΒ - κατοίκων Πορταριάς για όλα τα θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης

Η πορεία των εργασιών καθαρισμού στις δεξαμενές ύδρευσης, η τοποθέτηση υδρομετρητών, η ορθολογική διαχείριση του νερού και ζητήματα αποχέτευσης, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας της ΔΕΥΑΜΒ με κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου στο Δημαρχιακό κατάστημα του πρώην Δήμου Πορταριάς, παρουσία και του τοπικού Αντιδημάρχου Γ. Γκουντέλια. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Λεων. Μαυρογιάννης, ο Στ.Κούντριας, μέλος του Δ.Σ. και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Κουτσιφέλης, αντιπροσωπεία κατοίκων της περιοχής με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι της επιτροπής πολιτών.

Ο Δήμος Βόλου εκτελεί με αυτεπιστασία τα έργα για τα οποία διαθέτει προσωπικό & τεχνολογικό εξοπλισμό

«Ο Δήμος Βόλου υλοποιεί έργα στο πλαίσιο του τεχνικού του προγράμματος, είτε με τη διαδικασία της ανάθεσης με δημόσιο διαγωνισμό είτε με αυτεπιστασία, σε κάθε περίπτωση, όμως, με προσήλωση στη νομιμότητα και πιστή τήρηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου». Αυτό τονίζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε απάντησή του προς το Περιφερειακό Τμήμα της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Π.Ε.Δ.Μ.Ε.Δ.Ε.) σχετικά με τα έργα διά αυτεπιστασίας, προσθέτοντας πάντως ότι είναι αυτονόητη η ανάγκη ενίσχυσης του κατασκευαστικού κλάδου, ως παράγοντα εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση. Προς αυτή την κατεύθυνση η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει δείξει έμπρακτα τη διάθεσή της για στήριξη του κλάδου και εποικοδομητική συνεργασία μαζί του.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου ο Δήμος Βόλου σβήνει τα φώτα

Το δικό του ηχηρό μήνυμα για το μέλλον του πλανήτη Γη ετοιμάζεται να στείλει και φέτος ο Δήμος Βόλου, συμμετέχοντας ενεργά, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην παγκόσμια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F. «Ώρα της Γης» ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Αύριο Σάββατο 31 Μαρτίου, από τις 8.30 έως τις 9.30 το βράδυ, θα σβήσουν τα φώτα στα κεντρικά δημοτικά κτήρια του ενιαίου Δήμου, ενώ στις 9 θα ξεκινήσει και η εκδήλωση παρατήρησης των αστρονομικών φαινομένων στην πλατεία Αναύρου.

Δενδροφύτευση στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου

Δενδροφύτευση σε πάρκα της Νέας Αγχιάλου, σε πεζοδρόμια έξω από σχολεία, σε νησίδες και σε κεντρικά πεζοδρόμια όπου υπήρχε η δυνατότητα λόγου πλάτους, πραγματοποίησε σήμερα η Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας. Στη δεντροφύτευση συμμετείχαν φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής, μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας της Δημοτικής Κοινότητας. Φυτεύτηκαν σφένδαμοι, πευκοειδή, ακακίες Κωνσταντινουπόλεως, πικροδάφνες και άλλα φυτά και δέντρα.

Αποξήλωση δυο κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Την ερχόμενη Δευτέρα 2 Απριλίου θα απομακρυνθούν οι δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας από την οδό Κονταράτου αρ. 10γ και την οδό Λουντέμη – Ανακασιάς (Χρυσοχοϊδη). Η απομάκρυνση των δύο κεραιών θα πραγματοποιηθεί από συνεργείο της ίδιας της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, η οποία εξέφρασε την πρόθεσή της αυτή με σχετική έγγραφη δήλωση, μετά από την προειδοποίηση για κατεδάφιση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.